Shantykoor De Iselanders viert jubileum met nieuwe CD.

Zwolle – Shantykoor De Iselanders bestaat 10 jaar. In deze periode zijn de Iselanders uitgegroeid tot een regionaal actief en kwalitatief goed zangkoor. Naar aanleiding van dit jublileum zal er op vrijdag 6 november a.s. een jublileumfeest plaatsvinden in horecagelegenheid De Bierton in Zwolle-Zuid, voor leden en genodigden, waaronder eregast, de oud-wethouder Gerard van Dooremolen.

iselanders_thorbeckegrachtfestival_2009_470.jpg
Eigen foto – Iselanders tijdens het Thorbeckegrachtfestival 2009

Tijdens dit feest zullen de Iselanders hun nieuwe CD met als titel "10 jarig bestaan 2009" presenteren. Geen piratenkoor, maar een shantykoor. Dat is de trotse leuze van de Iselanders, het enige Zwolse koor dat uitsluitend werk- en zeemansliederen zingt. Veertig leden die vierstemming zingen en begeleiding krijgen van drie accordeonisten, één fluitiste en één bassist. Dirigent Flip Jonkman, in de hele regio actief als koorleider, wist de kwaliteit van de Iselanders in die 10 jaar fors op te stuwen. Daardoor mag de Iselanders kwalitatief één van de betere koren uit de regio worden genoemd. Het repertoire van het jubilerende koor bestaat uit shantys. Dat zijn werkliederen die vroeger het werktempo bepaalden op zee. Ook zeemansliederen staan op het repertoire. De Iselanders zingen op koren- en muziekfestivals en nautische evenementen. Het Shantykoor treed ook op in verzorgingscentra in en om Zwolle. Het 10-jarig bestaan van de Iselanders blijft niet onopgemerkt. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de opnames voor een nieuwe CD. Deze muziekdrager wordt tijdens het jubileumfeest dan ook feestelijk gepresenteerd. De CD is opgenomen in de fraaie kerk van Windesheim en geeft een goede indruk van de muzikale prestaties van De Iselanders.
Nieuwe leden zijn altijd welkom. De Iselanders houden elke dinsdagavond repetitie in Domusica aan de Radewijnstraat 10 in Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.