Fietsersbond houdt fietsverlichtingsactie in Zwolle

Zwolle – De Fietsersbond houdt een  fietsverlichtingsactie in samenwerking met  de gemeente Zwolle, die de vergunning en kramen sponsort, gekwalificeerde monteurs van zowel rijwielhandel Scholten alswel Nowak, en ook staat de AFAC er met hun graveerteam .

De medewerkers van Rijwielhandel Scholten en  Nowak controleren gratis de fietsverlichting van fietsers en repareren die zonodig ook gratis. Alleen nieuwe onderdelen worden in rekening gebracht. Leden van de Fietsersbond geven daarbij voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. De fietsverlichtingsactie vindt plaats op donderdag 29 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur  en zaterdag 7 november tussen 14.00 en 17.00 uur op de Grote Markt in Zwolle. Vorig jaren was deze actie ook een groot succes, met honderden gerepareerde fietsen. Op dinsdagavond en woensdagavond staat de Fietsersbond in reflecterende hesjes waardebonnen uit te delen, en ook setjes verlichting zijn op die avonden verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs.

De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting op de markt is en dat verlichting snel stuk gaat. De bond deed vorig jaar een uitgebreide test van alle soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. De koplampen en achterlichten die als beste uit de test kwamen zijn te vinden op de website van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl/verlichting). Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. LED-verlichting (die op batterijen werkt) wordt daarom steeds populairder.

Bovendien krijgen bezoekers van de verlichtingsactie antwoord op al hun vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. "Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat", aldus Paulus den Boer van de Zwolse afdeling van de Fietsersbond.

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met 32.000 leden. De afdeling Zwolle overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen in en naar Zwolle.

Mensen die bij de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen een gratis verlichtings-setje van de Fietsersbond.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Geen overbodige luxe als we even terugbladeren en dan het bericht lezen over het aantal fietsers zonder verlichting of met gebrekkige/foute verlichting.

  Gisteravond ook nog weer even met de auto weg geweest en door Zwolle gereden. Bloedirritant en levensgevaarlijk gewoon om te fietsen zonder licht in het donker en/of bij slecht weer.


  ⚠️ Meld

 2. Het is gewoon slordigheid van de fietsenbezitters. Er wordt te weinig bekeurd. Ze hebben geen idee hoe ze zichzelf in gevaar brengen. Ook ik schrik me regelmatig te pletter van zo’n plotseling in voor vizier opdoemend persoon op een onverlicht stalen ros.


  ⚠️ Meld

 3. helemaal eens en laten ze dan gelijk die hardlopers(vooral nu het weer vroeger donker is)eens aanpakken.Bij ons op de dijk levensgevaarlijk .Doe even een lichtje om je arm of een geel vest erover.Ze dragen vaak donkere trainingspakken en je ziet ze dan veel te laat.Ook voor fietsenbezitters er zijn voor een paar cent van die losse lampjes te koop.Heb je altijd wat bij je.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.