Het weer: kans op motregen

Zwolle – Dinsdagochtend is het vrijwel overal zwaar tot geheel bewolkt. Vooral in het noorden en oosten valt af en toe nog wat motregen. Elders is het overwegend droog. In de loop van de ochtend breekt op sommige plaatsen in het westen de bewolking.

26-10-2009_weerfoto__zwolle_gezien_vanaf_flat_palestrinalaan_.jpg
Gezicht vanaf de Palestrinalaan

Vanmiddag wordt het overal droog. Op steeds meer plaatsen komen opklaringen voor en laat de zon zich zien. Er waait een zwakke, aan zee hooguit een matige zuidwestenwind. Later draait de wind naar het zuiden. De middagtemperatuur komt op een graad of 14 uit. Vanavond klaart het verder op. Vannacht trekken er velden met sluierbewolking over het land. Het wordt nevelig en lokaal ontstaat er mist. Het koelt af naar 10 tot 7 graden.

Morgen maakt de dag een nevelige, lokaal mistige start. In de loop van de ochtend lost de mist en nevel op. Later in de ochtend neemt vanuit het westen de bewolking toe. In het noorden kan dan af en toe een drup regen of motregen vallen. Elders in het land blijft het droog. Gedurende de middag neemt de hoeveelheid bewolking af en komt de zon nog even tevoorschijn. Het kwik stijgt naar 13 tot 15 graden. De zuidwestenwind is overdag matig, aan zee vrij krachtig.

Donderdag begint ook grijs, maar sluit fraai af. De dag verloopt wisselend bewolkt met voldoende ruimte voor de zon. Het blijft droog en wederom doet de wind rustig aan. Met 16 graden in de middag voelt het zacht aan.

Vrijdag krijgen we nog meer zon te zien. Gedurende het weekeinde lijkt de kans op regen groter te worden.

Artikel delen:

Reageer