Lustrum voor onderscheidend MBO-onderwijs

Zwolle – START.Deltion bestaat vijf jaar. Dit jubileum wordt woensdag 28 oktober vanaf 16.00 uur gevierd aan de Westerlaan nr. 40 in Zwolle. In 2005 is START.Deltion door Deltion opgericht om jongeren  zonder diploma een positieve schoolervaring en een mbo-diploma te bezorgen. En daarmee het aantal uitvallers in het onderwijs te verminderen.

De medewerkers van Start zetten zich hier al vijf jaar met veel enthousiasme en betrokkenheid voor in. En met succes. Inmiddels weet iedereen in de regio die met de doelgroep te maken heeft de weg te vinden naar dit onderscheidende mbo-onderwijs. Het Deltion College biedt alle mbo niveau 1 en AKA-opleidingen aan via Start. Deltion volgens de methode ‘natuurlijk leren’. De student leert door te doen door opdrachten uit de praktijk. Doelstelling van START.Deltion is om de studenten een goede start op de arbeidsmarkt te bezorgen of te laten doorstromen naar een vervolgopleiding. De opleidingen van Start zijn voor jongeren vanaf 16 jaar, maar ook voor volwassenen. De trajecten duren een jaar, maar de student mag er ook langer over doen.

Voor studenten die moeite hebben met traditionele onderwijsmethoden en/of in het verleden geen diploma hebben gehaald is START.Deltion een geschikte keuze. Er worden opleidingen aangeboden in administratie, bakkerij, horeca, magazijn, techniek, detailhandel en zorg.

Artikel delen:

Reageer