Be Quick ’28 organiseert Vriendinnendag

Zwolle – De KNVB en Be Quick ’28 houden op donderdag 29 oktober de eerste Vriendinnendag van het seizoen 2009/’10. Alle meisjesleden van de Zwolse amateurvereniging mogen die dag hun vriendinnetje, buurmeisjes of nichtje meenemen om samen te voetballen.

De Vriendinnendag bij Be Quick ’28 begint om 17.00 uur. De deelneemsters zijn ’s avonds te gast in het FC Zwolle Stadion, waar het Nederlands vrouwenelftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië speelt. Tijdens de Vriendinnendag voetballen meisjes in de pupillen- en juniorenleeftijd een dagdeel met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van de dag is enerzijds om meisjes en hun ouders kennis te laten maken met voetbal en anderzijds om voetbalverenigingen te helpen bij de werving van nieuwe meisjesleden.

Steeds meer meisjes zijn lid van een voetbalvereniging; de KNVB telt inmiddels ruim 67.000 meisjesleden (tot 18 jaar). In totaal heeft de KNVB ruim 112.000 vrouwelijke leden. Dit seizoen organiseren in totaal honderd amateurverenigingen in de zes KNVB-districten een Vriendinnendag. De KNVB biedt deze clubs ondersteuning bij de organisatie in de vorm van een draaiboek, de inzet van een KNVB-regiocoach en promotiematerialen.

Verenigingen die ook een Vriendinnendag willen organiseren, kunnen zich aanmelden bij de betreffende regiocoach of het KNVB-district. Het Vriendinnendag-draaiboek is te downloaden op www.knvb.nl/meiden. Hier is tevens een overzicht van de al geplande Vriendinnendagen te vinden.

Artikel delen:

Reageer