Aanpak fietsenoverlast Diezerstraat/Oude Vismarkt

Zwolle – Zwolle pakt de onveilige situatie door fout geparkeerde fietsen en bromfietsen op de locatie Diezerstraat/Oude Vismarkt aan. De locatie is door burgemeester en wethouders aangewezen als gebied waar het verboden is fietsen en bromfietsen onbeheerd buiten de stallingruimte te plaatsen. Voordat in het gebied wordt gehandhaafd, houdt de gemeente donderdag en vrijdag een ludieke actie om fietsers en bromfietsers te informeren over de nieuwe maatregel.

fietsklem.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

De handhaving op de ‘kop’ van de Diezerstraat/Oude Vismarkt moet ervoor zorgen dat de veiligheid en leefbaarheid wordt verbeterd. Fietsers en bromfietsers worden eerst met een ludieke actie gevraagd om gebruik te maken van de vrije stallingen. Fietsers die hun tweewieler in de stalling zetten worden beloond met een cadeautje. De actie is op donderdag 29 oktober van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 30 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. De positief getoonzette actie past in het stallingsbeleid van de gemeente: Zwollenaren moeten zich zelf verantwoordelijk (gaan) voelen voor het ordentelijk stallen van hun fiets, zodat de binnenstad voor iedereen aangenaam en goed te bezoeken blijft.

De gemeente zet zich al langere tijd in om de binnenstad schoon, veilig en leefbaar te houden. Hierbij speelt ook het correct stallen van fietsen en de toezicht en handhaving daarop een rol.

Een voorbeeld waar zowel de veiligheid als de leefbaarheid op dit moment in het gedrang komt, is de locatie ‘kop’ Diezerstraat/Oude Vismarkt. In dit gebied ontstaan door de geparkeerde fietsen onveilige situaties voor passanten die gebruik moeten maken van een rollator of die blind of slechtziend zijn, voetgangers en manoeuvrerende auto’s. De afgelopen tijd zijn fietsenrekken aangebracht vanaf Gasthuisplein tot aan deze locatie. Deze rekken worden niet volledig benut.

Op de locatie Diezerstraat/Oude Vismarkt worden attentieborden geplaatst. Deze borden geven aan dat fietsen en bromfietsen slechts in de daarvoor bestemde stallingen geparkeerd mogen worden. De gemeente zal daarna toezicht houden en fout geparkeerde fietsen en bromfietsen verwijderen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. fietsen
  en wat denkt de gemeenten van het voorste stuk roggenstraat, grenzend aan de diezerstraat. Daar staan de fietsen regelmatig rijen dik terwijl dit de smalste straat van zwolle is, met weliswaar de leukste winkels maar dat terzijde. Laat de gemeente dat ook maar eens meepakken want daar ziet het grijs van de fietsen…


  ⚠️ Meld

 2. Domino day
  Het is daar op zaterdag altijd een soort domino-day. Als één fiets gaat, liggen er gelijk 20 op de grond. En toch stug de volgende keer weer neerzetten h?, stalling Meerminnenplein of Rode Torenplein is véééél te ver lopen….


  ⚠️ Meld

 3. Bobby hoe moet met de winkels aan de vechtstraat dan bezoeken? Er is niet voldoende parkeergelegenheid op zaterdag en nauwelijks fietsenrekken. Dus staat de stoep vol met fietsen en kunnen er geen mindervaliden langs. Ik vind het trouwens goed dat je dit aanhaalt want het is daar pas echt een drama!


  ⚠️ Meld

 4. Fietsers die hun tweewieler in de stalling zetten worden beloond met een cadeautje.

  Dus met onze driewielers doen we zowiezo niet mee voor het kadootje 😮
  Toch maar hopen op mooi weer en met de tweewieler de stad in dus en dan nog een vrije stalling vinden, want die puilen natuurlijk uit na deze actie ;D


  ⚠️ Meld

 5. (Fietsers en bromfietsers worden eerst met een ludieke actie gevraagd om gebruik te maken van de vrije stallingen. Fietsers die hun tweewieler in de stalling zetten worden beloond met een cadeautje.)

  Beste bestuurders van onze gemeente, wordt het geen tijd om krachtiger op te treden tegen dit soort situaties.
  Vragen om de regels na te leven, en als er naar geluisterd wordt belonen met een cadeautje.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Met andere woorden, dit schiet niet op. Dit is veel te vrijblijvend. Deze lieden bekeuren, ze moeten het voelen in hun portemonnee.


  ⚠️ Meld

 6. Ja, krachtiger optreden is goed hoor, en ook helemaal mee eens dat fietsen niet overal kunnen staan.

  Maar handhaving van regels schijnt de gemeente dan weer helemaal te vergeten! Omgeving station, vooral de fietsenstalling aan de Oosterlaan: 2 jaar geleden borden geplaatst, AFAC ingericht, grote campagne… Zet vooral je fiets in het rek, anders ben je hem kwijt. Wrakken zouden worden verwijderd! Nou… wrakken staan er al sinds die nieuwe borden, fietsen buiten de rekken worden niet (voldoende) verwijderd, daardoor nog steeds een grote chaos!

  Gemeente: maak nou eerst eens af waarmee je begonnen bent, geef projecten goed over aan de staande organisatie. Pas daarna een nieuw gebied aanpakken!


  ⚠️ Meld

Reageer