Ouderen Zwolle Zuid treffen elkaar al 45 jaar

Zwolle – Het trefpunt van de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) in Zwolle Zuid bestaat vandaag maar liefst 45 jaar! Om dat te vieren werd er op dinsdagmiddag feest georganiseerd. Er was live muziek van de Pompadours, een verloting en een hoop gezelligheid. Menig wijkbewoner vierde het feest met de ouderen uit Ittersum mee.

27-10-2009_swo_45_jaar__1.jpg

In het SIO in Ittersum komen wekelijks zo’n zestig senioren bij elkaar. Ze doen spelletjes, drinken koffie en ze delen een hoop gezelligheid. Het zijn de gebruikelijke activiteiten van een traditionele seniorensoos, maar daarmee is niet gezegd dat dit SWO-punt uit de tijd is. Integendeel: meer dan ooit is het belangrijk dat senioren elkaar ontmoeten, om lief en leed te delen en om er te zijn voor elkaar. Het SWO-punt in Ittersum is er trots op dat ze zelfs ouder zijn dan de Stichting waaronder het allemaal gebeurt. De bezoekers van het SWO-punt in Ittersum zijn trouw: iedere week zijn ze er voor hun spelletjes, de koffie en het levensbelangrijke contact. Vaak kennen ze elkaar al jaren en dat schept een warme onderlinge band. Veel ouderen kunnen hun “soos” niet missen. Zij blijven komen, ook als dat soms veel moeite kost. Dat leidt tot een gemêleerd gezelschap van senioren op hoge leeftijd tot de wat jongeren. Dat maakt allemaal niet uit, de groep staat open voor iedereen en nieuwe leden worden al vijfenveertig jaar warm verwelkomd.

 27-10-2009_swo_45_jaar__oprichter_v_zomeren_en_ben_vinke_dir.__4.jpg
Oprichter Dhr. Van Zomeren (links) met Ben Vinke (directeur)…

27-10-2009_swo_45_jaar__bingo_2.jpg
De Bingo prijzen…

Stichting Welzijn ouderen Zwolle is de vlag waaronder een tiental van dergelijk SWO-punten varen. Deze punten zijn soms recent opgericht, anderen stammen uit de rijke historie van het ouderenwerk. SWO-Zwolle vindt deze SWO-punten belangrijk: ze worden door de mensen zelf georganiseerd en zijn voor veel ouderen een belangrijke bron van welzijn. Niet in de laatste plaats vanwege de gezelligheid, het onderlinge contact en de uiteenlopende activiteiten. 

27-10-2009_swo_45_jaar__ben_vinke_dir._en_hanneke_maat_voorz__5.jpg
Ben Vinke (directeur) en Hanneke Maat (voorzitter)

Er was dinsdag volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om nog eens na te praten over de afgelopen vijfenveertig jaar. Mensen die geïnteresseerd zijn in de wekelijks activiteiten, de reisjes en de bijzondere activiteiten ven het SWO-punt zijn welkom op de normale dinsdagmiddagen in wijkcentrum SIO.

27-10-2009_swo_45_jaar__3.jpg

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer