Verhuisdozen voor Jan Everse na bekerwedstrijd

Zwolle – Vrijwel direct na de teleurstellende nederlaag van FC Zwolle, dat dinsdagavond voor de beker verloor van Jong De Graafschap, stonden er in de hal van het Stadioncomplex verhuisdozen voor trainer Jan Everse gereed.

27-10-2009_aktie_vertrek_jan_everse_1.jpg

FC Zwolle is de laatste wedstrijden niet gelukkig met de uitslagen. Na de blamage op dinsdag tegen Jong De Graafschap reden voor een aantal verontruste supporters om via een ludieke actie een zestal verhuisdozen bij het Stadioncomplex af te leveren. Na een vorig tumultueus verlopen voetbalseizoen, met een tijdelijke schorsing voor de oefenmeester en vervolgens een steunbetuiging door middel van een optocht van supporters voor Everse, waren dit seizoen alle ogen gericht op de trainer. Na een slechte start begon Zwolle een aantal wedstrijden te winnen, maar de laatste reeks presteerde het team ondermaats. De kritiek neemt toe, met deze verhuisactie als tastbaar voorbeeld.

27-10-2009_aktie_vertrek_jan_everse_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 29
 1. niets is zo verandelijk als een supporter, dan zijn ze in alle staten als de trainer ontslagen wordt. En nu zijn ze de eersten die zeggen dat hij weg moet. En in wat voor tijdbestek? Rare mensen die supporters.


  ⚠️ Meld

 2. Eerst is de wereld te klein dat de koning van Zwolle moet vertrekken nu weer dit, vreemde mensen die “supporters”
  Met sportgroeten


  ⚠️ Meld

 3. ik ben trouwe supporter klaar met alle excuses van de heer everse….

  ‘onze’ trainer heeft zijn eigen selectie samengestelt, met de spelers die hij wou. Nu krijgt hij ‘ons’ fc zwolle niet aan het voetballen. Jan en alleen Jan is verantwoordelijk voor de speelwijze van het 1ste elftal. Dus als hij dit zooitje niet aan het voetballen krijg zal hij zijn conclusies maar eens moeten trekken. Fc zwolle wil graag weer supporters in het stadion, nou met deze speelwijze loopt iedereen weg…

  Wat best raar is dat zo goed als alle supporters die Jan vorig jaar de hemel in prezen nu opeens allemaal omgedraait zijn. Vorig jaar koning jan en nu? Nu ziet iedereen in dat een trainer ook maar een passant is die ook na slechte resultaten weg moet. Waar zijn nu de mensen die de stille tocht hebben opgezet, waar zijn nu de mensen van de petitie?? Waarschijnlijk onder de steen waar ze vandaan kwamen….

  Ik laat mijn cluppie niet vallen, maar er mij wel duidelijk dat alles wat vorig jaar speelde omtrent everse nog steeds speelt binnen fc zwolle. Sponsoren haken af, of houden het voor gezien… Noem maar op

  Het word tijd voor een frisse wind…….

  Met sportieve groet
  Een bezorgde fc zwolle supporter


  ⚠️ Meld

 4. Jan naar de Herberg,kan hij het daklozen team trainen.Wat zijn supporters toch hard.Er haken veel sponsoren af,komt dat door de recessie,door Jan ???Wie heeft er een goede verklaring voor.


  ⚠️ Meld

 5. Eerst is de wereld te klein dat de koning van Zwolle moet vertrekken nu weer dit, vreemde mensen die “supporters”
  Met sportgroeten
  Door joop, op 28 oktober 2009 om 01:24

  Ben het zowaar eens met Joop. Maar zijn het wel supporters die bij het eerste beetje tegenslag 180 graden draaien?  ⚠️ Meld

 6. Vind dit inderdaad ook humor, maar voor jan en zijn team toch ook wel reden om zich achter de oren te krabben.
  Het lijkt wel bij dit team of de spirit weg is.


  ⚠️ Meld

 7. Het is een menselijk gegeven,zo gauw als iets niet gaat zoals men het wenst en daar onvrede mee heeft,is een beschuldigende vingertje makkelijk te wijzen naar een ander.Voor zichzelf probleem opgelost en achterover leunend wachten dat een ander het even oplost.Meedenkend waar en hoe het probleem ontstaat kan weleens voor oplossingen zorgen.


  ⚠️ Meld

 8. misschien zijn dit andere supporters dan die vd stille tocht? Wat mij betreft had Jan E vorig jaar al weg mogen blijven. Maar het slechte bestuur was toen bliksemafleider. Nu heeft Everse alles gekrgen wat hij wilde; hongaarse spits die lekker naast hem op de bank kan zitten, 2 eredivisiespelers, maar resultaten zijn weer onder de maat.
  Everse; neem een voorbeeld aan Lodeweges van NEC en geef toe dat het niet lukt.


  ⚠️ Meld

 9. Veel mensen willen graag de situatie van vorig jaar spiegelen aan de situatie dit jaar. Vorig jaar zorgde het toenmalige bestuur voor een zoveelste escalatie binnen FC Zwolle door Jan Everse op dat moment volledig onterecht op non-actief te stellen. Veel supporters schaarden zich toen achter de trainer omdat ze zat waren van het geploeter van het bestuur. De stille tocht werd georganiseerd als signaal tegen het bestuur, niet pro Jan Everse, hoewel het daar wel op leek aangezien er op dat moment twee partijen waren: voor het bestuur, of voor Jan Everse.

  Jan Everse heeft aan de supporters te danken dat hij terug kon komen, als de supporters niet zo massaal hadden gereageerd op het bestuur was hij gewoon weg geweest. Hij heeft zijn selectie gekregene en hoeft niet meer samen te werken met zijn tegenstanders van vroeger, daarmee heeft hij verwachtingen geschept. De prestaties zijn al het hele seizoen ondermaats, ook tijdens de zeven ongeslagen duels. Verschil is dat er toen een team met vertrouwen stond waardoor het stuivertje vaak met geluk de goede kant op viel. Het slaat natuurlijk nergens op dat als je ten tijde van de belachelijke non-actiefstelling voor Jan Everse was, nu niet je vraagtekens mag zetten bij de huidige prestaties.

  Jan Everse moet gaan presteren en zal daarvoor wat dingen in zijn aanpak moeten veranderen. Weer een trainer ontslaan lijkt me voor de club niet goed, als Jan aan het einde van het seizoen de doelstelling niet haalt is dat een mooi moment om afscheid van elkaar te nemen en komend seizoen een andere trainer voor de groep te zetten.


  ⚠️ Meld

 10. Peter.

  Je stelling dat Jan Everse het te danken heeft aan zijn supporters over zijn terugkeer betwist ik hier.Ben je voor het gemak vergeten dat Jan Everse zelf een procedure heeft aangespannen tegen de KNVB om zijn ontslag aan te vechten ,en heeft gewonnen?

  De steun van de supporters mag dan mooi geweest zijn ,maar heeft volgens mij geen enkele invloed op een gerechtelijke uitspraak.

  Wat betreft jou stelling dat je vorig jaar absoluut niet met de huidige situatie kunt vergelijken ben ik het eens.


  ⚠️ Meld

 11. @Zwolse, je hebt gelijk, juridisch gezien heeft hij zelf z’n terugkeer afgedwongen. Maar ik denk dat zonder druk van de supporters, de club wellicht gekozen had om hem af te kopen.


  ⚠️ Meld

 12. Peter.

  Dat denk ik dus niet.FC Zwolle heeft zichzelf in een moeilijke positie geplaatst om TE lang niet naar de geluiden van buitenaf te luisteren.
  Op een zeer onhandige en vooral kinderlijke manier van Jan Everse af te willen komen.Hoe men ook denkt over Jan Everse hij heeft dit gegeven op een slimme wijze uitgespeeld en gewonnen.De FC Zwolle was helemaal niet in staat om een gigantische afkoopsom te betalen.Dus gewoon een falend bestuur geweest die dit alles aan zichzelf te wijten heeft gehad.


  ⚠️ Meld

 13. De mensen die negatief zijn schreeuwen altijd het hardst, waardoor het heel wat lijkt. De mensen die achter de club staan zien ook wat er op het veld gebeurt en weten hoe het gaat in het voetbal. Bij mij heeft de trainer nog wel krediet. Elke wedstrijd zie je weer dat enorme kansen verprutst worden en er gewoon veel te slap gespeeld wordt. Dat kan je de trainer niet verwijten.


  ⚠️ Meld

 14. Slot is een aankoop van Adriaan Visser en vooral gehaald om de supporters, sponsoren en pers te behagen. Brengt hij nu wat er van hem als grootverdiener mag worden verwacht? Staan er voor hem verhuisdozen klaar?

  Het grote probleem is dat Jan Everse niet louter heeft ingekocht voor de korte termijn. Hij vertikt het om in navolging van Cambuur Leeuwarden en De Graafschap topprijzen te betalen voor middelmatige voetballers in de hoop op een directe promotie. Dat leidt namelijk vroeg of laat tot de situatie waarin RKC Waalwijk nu verkeert.

  Speelt Zwolle sinds de komst van Slot en Lopes dan opeens zoveel beter?

  Jan Everse is een idealist: hij wil jonge spelers beter maken en zijn grote droom is om met een eigen opgebouwd elftal de Eredivisie te bestormen. In plaats van ??directe zekerheidjes?? geeft hij jongens als Guarino, Vossebelt, Beliczky en Vossebelt een kans. Daarmee neemt hij een groot risico want jonge spelers zijn wisselvallig dus de prestaties ook.

  De prestaties vallen helemaal tegen als de ervaren routiniers en grootverdieners (Boer, Kras, Van der Haar, Slot en Lopes) ondermaats presteren. Het zijn immers niet de Reijnens en Bakkertjes van wie verwacht kan en mag worden dat zij het elftal even op sleeptouw nemen.

  Een personeelsmanager van een willekeurig bedrijf zou er om worden ontslagen, maar in de voetbalwereld is het de normaalste zaak van de wereld. Je betaalt opleidingsvergoedingen en salarissen om goede werknemers te halen, maar geld uittrekken voor persoonlijke begeleiding die hen wegwijs maakt in zijn nieuwe stad, dat is teveel gevraagd. Nee, dat laten we over aan discutabele figuren.

  Als trainers passanten zijn dan moeten de oorzaken voor de zorgelijke financiële positie van FC Zwolle toch echt ergens anders worden gezocht. Met het nieuwe stadion zou er financieel meer mogelijk zijn. Dat is niet het geval, maar dat mag geen verrassing zijn voor iedereen die de afgelopen jaren .org hebben gelezen. Maar nee hoor in Zwolle maken we een hoofdverantwoordelijke doodleuk erelid en koesteren we de old boys die ook Eibrink al een dolk in de rug staken.

  Het feit is dat voetbal een mannensport is die vaak wordt bestuurd door laagopgeleide mannen die bang zijn voor wetenschap en kritiek. Zo bang zijn bestuurders als hun machtspositie wordt aangetast als er een supporter of een trainer binnenkomt die hen gaat vertellen hoe het anders kan.

  Er moest al vroeg in het seizoen extra worden geïnvesteerd. Niet uit luxe, maar uit noodzaak. Daarvoor is niet alleen een technische staf verantwoordelijk maar ook de bestuurders en beleidsmakers. Of is voetbal dan opeens geen teamsport meer en moet Barbertje dan alleen hangen?

  Iedereen ziet dat er iets moet veranderen, maar wat doen we? We veranderen niets! We sturen de zoveelste trainer weg met een zak geld. Ik denk dat daarmee structureel niks verandert.

  Laten we wel wezen: daar waar Heracles Almelo staat, hadden wij moeten staan!


  ⚠️ Meld

 15. De mensen die negatief zijn schreeuwen altijd het hardst, waardoor het heel wat lijkt. De mensen die achter de club staan zien ook wat er op het veld gebeurt en weten hoe het gaat in het voetbal. Bij mij heeft de trainer nog wel krediet. Elke wedstrijd zie je weer dat enorme kansen verprutst worden en er gewoon veel te slap gespeeld wordt. Dat kan je de trainer niet verwijten.
  Door ZwolschKwartier, op 28 oktober 2009 om 14:58

  Juist, negatief doen is makkelijker dan iets of iemand steunen!  ⚠️ Meld

 16. Misschien Dirk Scheringa aanstellen,is afgetreden als voorzitter van AZ.Misschien dat die wat eurootjes mee neemt uit de verdwenen geiten wollen sok.


  ⚠️ Meld

 17. Weinig ludieke actie van deze zogenaamde ‘verontruste supporters’.
  Het mag ondertussen bekend zijn dat gewone supporters géén toegang krijgen tot de hoofdtribune en onderliggende ruimtes.
  Zelfs niet tegen betaling om wedstrijden te kunnen bezoeken.
  Dit is louter voorbehouden aan sponsoren en medewerkers van FCZ.
  En het is toch ook verbazingwekkend dat FCZ nu ineens w?l zou meewerken en ruchtbaarheid zou geven aan een actie van supporters waar de club negatief mee in het nieuws komt?

  Gelukkig zijn er ook nog eerlijke en oprechte sponsoren en medewerkers van FCZ die weten te vertellen dat dit uit de koker komt van de oude incestueuze kliek rondom die notoire leugenaar die terecht tot aftreden is gedwongen.


  ⚠️ Meld

 18. @ Larry, jij beweerd dus dat het
  stelletje ongeregeld dat vorig seizoen de hele boel in scene hebben gezet om Jan eruit te krijgen?? Deze actie, die ik op zich wel leuk vond, beter dan witte zakdoekjes, of rellen naar een wedstijd, hebben laten uitvoeren.
  Wat een stelletje lafaards als dit echt zo is.


  ⚠️ Meld

 19. beetje jammer dat je niet kunt lezen de dozen stonden VOOR de ingang van het stadion .

  maar het feit dat jij je vriendje jan nu ook niet meer kunt helpen doet mij vermoeden dat de steen waaronder je bent weggekropen binnekort weer bezet gaat worden .

  of waren het stiekum jou VERHUISDOZEN?????


  ⚠️ Meld

 20. mensen. die dozen stonden niet in de hal maar voor de ingang. daar kan dus iedereen bij. staan gewoon onder het afdakje.
  kijk maar eens goed naar de foto’s 😉


  ⚠️ Meld

 21. @larry,larry, richard.
  Volgens mij word hier iets “uitgevochten”in de trand van pro vorig zwolle betuur en tegen en pro jan en tegen jan en kennen jullie elkaar.


  ⚠️ Meld

 22. Hé Larry, vakantie gehad? Heb je ook nog nieuws over de Van Ginkel-roddel (of was het waar-gebeurd?). Misschien via Meyntjes Sr. of Jr.?
  Zal mijn bron ook ff checken?


  ⚠️ Meld

 23. Zwolse, jullie bij Be Quick mogen Scheringa wel hebben.

  Ik ben dr beroerd van, niet zo zeer van t feit dat Jan pleiten is maar puur om t feit dat er nu WEER gezeik is!! Het is gewoon een veredelde amateur club! En toch….. toch zijn er nog mensen die wel heen gaan. Alhoewel dat wel steeds moeilijker word.

  Edwin, ik ga jou nog ff smssen morgen ofzo.


  ⚠️ Meld

Reageer