Techniekdagen op Hogeschool Windesheim

Zwolle – Op Hogeschool Windesheim vond woensdag een van de twee techniekdagen plaats. Honderden leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo waren, in het kader van oktober kennismaand, naar de Campus gekomen. De opleidingen Techniek en Informatica organiseerden voor deze leerlingen verschillende activiteiten rondom de fascinerende wereld van techniek.

28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_4.jpg

Op de techniekdagen gingen de leerlingen in drie workshops aan de slag met verschillende uitdagende en leerzame technieken, zoals het bouwen van een waterkering, het ontwikkelen van een computerspelletje, leren rekenen met eenvoudige hulpmiddelen en het maken van een elektronische dobbelsteen. Verder werden ze uitgedaagd na te denken over het fileprobleem, aan de hand van een aantal verkeerssimulatieprogramma’s. Door zelf aan de slag te gaan, ervaarden ze hoe fascinerend en belangrijk wetenschap en techniek zijn. Het programma maakt deel uit van het onderdeel loopbaanoriëntatie en begeleiding waaraan de leerlingen deelnemen op hun eigen school. 4 november volgt een tweede techniekdag.

28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_2.jpg

28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_6.jpg

28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_3.jpg

Oktober kennismaand

Tijdens de jaarlijkse oktober kennismaand openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud om het publiek kennis te laten maken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. De organisatie van de oktober kennismaand wil hiermee enthousiasme, inzicht en eigen meningsvorming over wetenschap en techniek stimuleren. Windesheim levert hieraan graag zijn bijdrage en organiseert daarom jaarlijks een of meer techniekdagen. 28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_1.jpg

28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_5.jpg

28-10-2009_techniekdag_h.s.windesheim_7.jpg

Artikel delen:

Reageer