Het weer: zacht

Zwolle – Donderdagochtend is het grijs en op veel plaatsen wordt het zicht beperkt door mist. Lokaal is het zicht minder dan 200 meter. Het kwik ligt rond de 10 graden en er staat weinig wind.

28-10-2009_weerfoto_oosterkerk_vanaf_kerkbrugje.jpg

Vanmiddag gaat de mist over in laaghangende bewolking. De zon heeft het moeilijk, maar weet met een beetje geluk toch nog tevoorschijn te komen. Het kwik loopt op naar een graad of 14. De wind schittert door afwezigheid en waait zwak uit variabele richting. Vanavond en komende nacht kan het even opklaren, maar mist steekt onverbiddelijk weer de kop op. Met temperaturen rond de 8 graden is het allerminst koud te noemen. Vrijdag lijkt er beterschap te komen in de saaie en grijze weerscondities. De wind trekt aan uit zuidoostelijke richting en transporteert drogere lucht naar onze omgeving. Na een grijze en lokaal mistige start, komt de zon in de middag soms tevoorschijn. De weersverbetering wordt veroorzaakt door een opbouwend hogedrukgebied boven het zuiden van Zweden.

Het is de vraag of het hogedrukgebied ook zaterdag fronten voldoende op afstand weet te houden. Zaterdag ligt een regengebied klaar op de Noordzee. De bewolking neemt toe en hiermee ook de kans op wat lichte regen. Ook trekt de zuidenwind verder aan en wordt boven open water vrij krachtig. Het kwik ligt rond de 12 graden.

Voor zondag is er geen ontkomen meer aan voor degenen die van een droge en rustige herfstdag houden. Een stormdepressie boven de Britse Eilanden zorgt voor een windrijk en regenachtige dag. Er kan overdag zo’n 10 mm vallen en op zee wordt de wind stormachtig.

Volgende week is het onvervalst herfstweer. Tussen een depressie nabij IJsland en het Azorenhogedrukgebied staat er een krachtige westelijke stroming, waardoor droge momenten en buien elkaar in sneltreinvaart afwisselen. De mist zijn we voorlopig kwijt, maar de nattigheid blijft.

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.