Forse winst voor Scania

Vrachtwagenconcern Scania met een vestiging in Zwolle, heeft het laatste kwartaal van vorig jaar 284 miljoen euro winst geboekt.

Dat is 19 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Scania heeft meer vrachtwagens en bussen verkocht. De winst overtreft de verwachtingen. Over heel 2006 is de winst met 26 procent gestegen. Scania verwacht ook voor dit jaar een grotere vraag naar vrachtwagens.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het vertrek bij Scania door van der Vliet heeft een positieve uitwerking op de winstontwikkeling gehad denk ik, nu het vertrek bij de Fc nog, dit zal ook een positieve uitwerking hebben.


  ⚠️ Meld

 2. Toch wel lief dat ze het personeel dan ook een beetje geven (bruto), want anders gaat het maar mopperen he..Al staat het bedrag wat het personeel krijgt in een vreselijk scheve verhouding tot de 284 miljoen winst…..pfffffffffff


  ⚠️ Meld

 3. ik wou net zeggen, ziet het personeel op de werkvloer daar ook nog wat van terug, of gaat dat geld naar de villa’s en auto’s van de directeur?


  ⚠️ Meld

 4. @mmeulen64:
  Hoezo staat dat niet in verhouding? Hadden ze maar betere afspraken moeten maken bij hun arbeidscontract.

  Ik heb gehoord dat ze per personeelslid iets van 8000 zweedse kronen of 800 euro betalen. En volgens mij hebben ze ongeveer 32000 medewerkers. Dus dan kom je tot een bedrag van 8 cijfers.
  (ruim 25.000.000 euro!)

  @Dus:
  hoezo niet in verhouding tot wat de directie krijgt?

  @ eelco:
  Je hebt gelijk en in de loop van de jaren blijft ongeveer elke medewerker die nieuw binnenkomt er ook werken, dus dan moet er toch iets positiefs aan de hand zijn daar.

  Maar wat ik niet begrijp is dat er direct verband gelegd werd met de sponsoring van Zwolle en dat het bedrag daarvoor maar groter moest worden. Volgens mij werkt die suggestie heel negatief en zou het voor de opvolg(st)er van Van Vliet alleen maar logischer maken om die sponsoring te stoppen.

  (Ik heb wel een heel goed alternatief trouwens voor hen: De stad asl theater! Dan laten ze ook op dat terrein zien dat ze huneigen weg kiezen en dat dat geen verkeerde weg lijkt te zijn.  ⚠️ Meld

 5. @LeoR
  Afspraken maken bij je arbeidscontract. Dat weet je ook al als je er 20 jaar geleden komt werken.
  dan weet je dat ze constant andere afspraken maken, ten nadele van het personeel (over 20 jaar)
  sorry dat gaat er bij mij niet in. dat kun je toch niet weten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.