Onderhoudswerkzaamheden Kranenburgweg

Zwolle – In november 2009 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Kranenburgweg. De rijbaan tussen het Rechterland en de Ordelseweg krijgt dan een nieuwe asfaltverharding. Hierdoor kan enige overlast ontstaan voor weggebruikers. Aanleiding voor de werkzaamheden is de strenge winter van 2008/2009. De kwaliteit van het wegdek is toen sterk aangetast door de extreme weersomstandigheden.

Dit najaar wordt het weggedeelte tussen het Rechterland en de Ordelseweg, met uitzondering van de kruispunten Campherbeeklaan en Erasmuslaan, opnieuw geasfalteerd. Om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken vinden de werkzaamheden plaats in de avond- en nachtelijke uren. Met tekstborden wordt het verkeer langs een alternatieve route geleid. Het Van der Valk restaurant zal tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven voor verkeer. Naast de onderhoudswerkzaamheden worden er enkele verkeerskundige aanpassingen uitgevoerd die de verkeersveiligheid moeten verhogen. Bij de rotonde met de Erasmuslaan is begin 2009 een bromfietsovergang aangelegd.

Door de onderhoudswerkzaamheden ontstaat nu de mogelijkheid om de inrichting bij de bebouwde komgrens aan te passen, zodat de bromfietser daar veilig de rijbaan op en af kan. Ook ondersteunt de nieuwe inrichting van de bebouwde komgrens een snelheidsverlaging naar 50 km/u. In het voorjaar van 2010 wordt het fietspad van de Kranenburgweg voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Met de Fietsersbond en de Wijkvereniging Berkum wordt momenteel gesproken over mogelijke verkeerskundige aanpassingen.

Artikel delen:

Reageer