Overlast voor verkeer door onderhoud Praubstraat

Zwolle – Groot onderhoud aan de Praubstraat in de Zwolse binnenstad heeft de komende weken een aantal consequenties voor aanwonenden en binnenstadbezoekers. De werkzaamheden beginnen op 2 november en worden gefaseerd uitgevoerd tot 8 december. Het gaat om het vervangen van gasleidingen en rioolaansluitingen en het opnieuw straten van rijbaan en trottoir.

De straat moet (gefaseerd) afgesloten worden voor alle verkeer, omdat de werkzaamheden de gehele breedte van de Praubstraat nodig hebben – van gevel tot gevel. De panden in de straat blijven steeds te voet bereikbaar, waarbij indien nodig zorggedragen wordt voor houten schotten. Delen van de straat blijven beschikbaar voor parkeren. Voor personenauto’s die uit de Sassenstraat komen is een omleidingsroute beschikbaar, via het Grote Kerkplein, de Lombardstraat en de Goudsteeg naar de Koestraat.

Vrachtverkeer (tot een maximale lengte van negen meter) uit de Sassenstraat moet gebruik maken van de route via de Korte Ademshalingssteeg naar de Grote Markt. Van maandag tot en met donderdag van 6.00-12.00 uur staat daarvoor de poller in de Korte Ademshalingssteeg naar beneden. Op vrijdagen is deze route vanwege de markt niet beschikbaar.

Ondernemers aan het Grote Kerkplein blijven bereikbaar, via de Papendwarsstraat.

De herinrichting van de Praubstraat komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad. Dat project zet in op een grotere leefbaarheid van het Zwolse centrum. Herinrichting van de Nieuwe Markt en de Sassenstraat maken daar ook deel van uit. Verkeer kan vanaf 2010 via de Sassenstraat alleen nog maar de binnenstad uitrijden. Als die eenrichtingsmaatregel van kracht wordt – naar verwachting medio volgend jaar – zal de rijrichting van de Praubstraat omgekeerd worden.

Artikel delen:

Reageer