Reistijd trein Zwolle-Groningen twee minuten korter

Zwolle – De Buffel tussen Zwolle en Groningen gaat verdwijnen. De dieseltreinstellen worden vervangen door intercity’s.

buffel.jpg

De Buffels werden door de NS tijdelijk ingezet als stoptrein tussen Zwolle en de stad Groningen. Per 13 december worden ze vervangen. Daarmee wordt de reistijd met twee minuten verkort.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. @ZwolschKwartier:
  Ik vermoed dat ze door Koplopers vervangen worden.
  13 december is overigens de ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling. Als de plannen doorgaan, zullen er vanaf dat moment 2 intercitys en 2 stoptreinen per uur van en naar Groningen gaan.

  Vanuit Amersfoort derhalve altijd overstappen in Zwolle als je op tussenliggende stations (behalve Assen) moet zijn. Leverde eerder een discussie op, omdat in Meppel iemand in de gemeenteraad vragen stelde omdat Meppel geen intercitystation zou worden (wat het nooit is geweest).


  ⚠️ Meld

 2. En wanneer gaan ze die ouwe meuk op het emmerlijntje vervangen ?
  Misschien kunnen ze die buffel wel inzetten, hebben we daar ook eens fatsoenlijk materiaal.


  ⚠️ Meld

 3. @Arie:
  Het verhaal dat ik gisteren vertelde, blijkt achterhaald.
  Ik las zojuist bij wijzigingen in de nieuwe dienstregeling dat door protesten uit de regio de geplande wijziging niet doorgaat en de dienstregeling Zwolle-Groningen ongewijzigd blijft.


  ⚠️ Meld

 4. i
  Aan Heleen: je wilt echt in die stinkdiesels naar Emmen rijden. Je mag blij zijn dat je met die oude hondekop naar Emmen rijdt. Oh ja. De trein naar Emmen zal vanaf 13 december vertrekken van spoor 15 en de trein naar Groningen van Spoor 14 vanaf Zwolle. Dit komt doordat er geen 2 koplopers vanaf spoor 15 kan staan. Spoor 14 maakt mooi gebruik van de lange stuk van spoor 1.


  ⚠️ Meld

Reageer