Roetersprijs voor beste afstudeerwerk Windesheim

Zwolle – Jeroen Willemsen heeft op 28 oktober de Annette Roetersprijs 2009 van Windesheim gewonnen. De student Bedrijfskundige Informatica kreeg de jaarlijkse scriptieprijs van Windesheim voor zijn scriptie ‘Controlling the COA framework’, een afstudeerproject over de beveiliging van computernetwerken. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.250 euro, een kunstwerk en een trofee. Bovendien zal Windesheim de winnende scriptie publiceren.

De jury, onder voorzitterschap van naamgever Annette Roeters, koos de scriptie van Jeroen uit vier genomineerden. Volgens het juryrapport blonk de winnende scriptie uit door de hoge kwaliteit. Die overtreft het niveau van wat van een hbo-bachelor student mag worden verwacht. ‘Gebaseerd op grondige theoretische fundamenten heeft Jeroen een sterk kwalitatief wetenschappelijk onderzoek verricht en nieuwe kennis over de toekomstige organisatie en inrichting van ICT gegenereerd. En dit alles in een zeer lijvig en in heel goed Engels geschreven boekwerk. Een werkstuk geschreven voor specialisten waardoor de jury zich genoodzaakt zag externe experts te raadplegen,’ verwoordde de juryvoorzitter de motivatie van de jury.  

De Annette Roeters Prijs draagt de naam van de oud-bestuurder van Windesheim, de huidige inspecteur-generaal voor het Onderwijs. De jury telde ook dit jaar weer prominente leden uit Zwolle, zoals onderwijswethouder Martin Knol, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad De Stentor, Henk Meuleman van de GIBO Groep en Bert Arkema van Capgemini Outsourcing B.V..

Jaarlijks studeren bij Windesheim zo’n 2500 studenten af, en doorgaans doen ze dat met een scriptie. De Annette Roetersprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging VU-Windesheim. Studenten van Windesheim komen in aanmerking voor nominatie als hun scriptie uit het lopende collegejaar dateert, origineel en innovatief is en beoordeeld is met minstens het cijfer 9. Bovendien moet de scriptie, op basis van goed onderzoek, resultaten en aanbevelingen opleveren voor de beroepspraktijk.  

Artikel delen:

Reageer