Symposium: ‘Crisis? Welke Crisis?’

Zwolle – Met het symposium ‘Crisis? Welke crisis?’ op 30 oktober besteed Dimence aandacht aan de spoedeisende psychiatrie in Nederland. Het circuit Spoedeisende psychiatrie van Dimence in Zwolle organiseert het symposium waaraan huisartsen, psychiaters, psychiaters in opleiding, GGD-artsen, politie, verpleegkundigen en spv’ers deelnemen. Alleen luisteren is er niet bij. Bezoekers kunnen meedenken, provoceren en discussiëren over het onderwerp.

Op het symposium komen verschillende deskundigen aan het woord die het onderwerp crisis uit diverse invalshoeken benaderen. Het symposium wordt geopend door drs. Alexandar Alexandrov, psychiater en manager Zorg Spoedeisende Psychiatrie en Foppe van der Bij, Circuitmanager Spoedeisende Psychiatrie. Beide werkzaam bij Dimence. In de ochtend spreekt onder andere prof. dr. Gerrit Glas, psychiater bij Dimence, over angst, persoonlijkheid en persoonlijkheidstoornis en ’s middags is psychiater drs. Ricardo Teijeiro Permuy één van de sprekers. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een belangrijke ontwikkeling in de spoedeisende psychiatrie, namelijk de aanpassing van de wet BOPZ. Drs. Marja van der Zanden, Inspecteur voor de gezondheidszorg, spreekt tijdens het symposium over de opvolger van deze wet.  

In het middaggedeelte spreekt onder andere Drs. Marjan Hansman-Wijnands, kinder- en jeugdpsychiater bij de crisis- en verslavingsdienst van Dimence over het thema ‘Een crisis bij een minderjarige.’ Drs. Alexandar Alexandrov sluit het programma af met een presentatie over het onderwerp ‘Crisis? Waarom merk ik daar nog niets van?’.

Artikel delen:

Reageer