FC Zwolle en Jan Everse uit elkaar!

Zwolle – Zoals de redactie van Weblog Zwolle vanmorgen al liet doorschemeren in de Algemene Log, is volgens de Supporterssite FC Zwolle (fczwolle.org) de kogel door de kerk en zal Jan Everse zijn taak als hoofdtrainer van de club neerleggen.

jan_everse_8375_470.jpg
Jan Everse

Gisteravond zou er een vergadering zijn geweest op een geheime locatie en vanmorgen is Jan Everse en zijn assistent Claus Boekweg op gesprek geweest bij de club. Morgen zal een en ander met betrekking tot de arbeidsovereenkomst verder worden afgehandeld. Het is nog niet duidelijk wat assistent trainer Claus Boekweg naar aanleiding van het vertrek van Jan Everse zal doen. Zodra er meer nieuws is rond het vertrek van Jan Everse zal Weblog Zwolle u hiervan op de hoogte brengen. Wordt vervolgd!

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Het was te verwachten, maar wel jammer dat het gebeurd. Zoals een paar maanden geleden ook al gezegd, er zijn geen winnaars. Jan bedankt voor je inzet etc voor de club.


  ⚠️ Meld

 2. Jan had het verdient om op waardiger wijze afscheid te nemen. Ik vergeet niet wat hij na de puinhopen van Spijkerman opgebouwd heeft onder een teruglopende begroting. Jan bedankt!


  ⚠️ Meld

 3. Jan bedankt voor al jouw inspanningen, maar eredivisievoetbal in Zwolle is een utopie daar is ??het klimaat?? niet naar.

  Het faillissement van het Zwols betaald voetbal is slechts een kwestie van tijd.

  Ik wens jou en jouw gezin het allerbeste.


  ⚠️ Meld

 4. Wie noemt zich nou Pantelic? Die grootverdiener bij Ajax die ik alleen maar handjes zie klappen en duimpjes op zie steken.
  On-topic; jammer dat Jan weg is, kost weer nodeloos geld wat er toch al niet zo ruim voorhanden is!


  ⚠️ Meld

 5. Moet Everse hier nou het slachtoffer van worden???? Als of deze actie iets oplost??? INTEGRITEIT !!!!! Jongens hoe gaan we met elkaar om, komen we afspraken na, zijn we transparant. Het lijkt mij dat het bestuur en de trainer dit maar eens af moeten gaan vragen!!

  Hier ben Ik NIET blij mee!>:(


  ⚠️ Meld

 6. ja lodeweges, weer jaren mooi voetbal zien en weer niks bereiken………….

  Ik herinner mij een jaar, met heerlijk vechtvoetbal, knokken voor elke centimeter, gras opvretend en op zijn tijd een beetje geluk, maar nee ook die trainer moet niet terug komen en de eer aan zichzelf houden.

  Schiet mij maar lek, zou niet weten wie het zou moeten doen.


  ⚠️ Meld

 7. jammer, het was een fantastische trainer die Zwolle tot ongekende hoogte heeft geleid. Vol stadion en voetbal om van te watertanden!


  ⚠️ Meld

 8. everse
  uit betrouwbare bron vernomen dat ook stam er mee stopt. Hij ambieert een club met een grotere topsport mentaliteit…………………………..jammer, zwolle heeft een mooi stadion maar straks geen publiek meer. Betaald voetbal in Zwolle………..R.I.P.


  ⚠️ Meld

 9. Jan Verhaert zou ook geen verkeerde keuze zijn. Volgens mij zit ie momenteel zonder club want ik zie hem regelmatig door Assendorp fietsen.


  ⚠️ Meld

 10. Bedankt Jan en Jaap. Ik had hoop op een mooie toekomst voor de FCZ, maar helaas. Misschien was dit wel het afscheidskadootje voor de grote leugenaar.

  En al die zeikerds, krijg de t*ring!
  In SLECHTE tijden blijven de ECHTE supporters over!  ⚠️ Meld

 11. Wij willen goed voetbal zien. Everse heeft de afgelopen 1,5 jaar alleen maar voor onrust gezorgd, slechte prestaties geleverd, zijn beloftes niet nagekomen.. En dit terwijl alles naar z’n hand moest worden gevormd en ook is gedaan.

  Nu er slechter wordt gespeeld als ooit tevoren, de chemie er niet is, spelers ongemotiveerd zijn en Jan niet de macht heeft om dit te veranderen is het gewoon tijd dat hij weg gaat.

  Vorig jaar waren de resultaten in z’n korte afwezigheid ook al beter dan daarvoor en daarna.

  Ik en de hele fred patrick tribune heeft nooit voor Jan gesprongen, wij willen een trainer die het maximale uit de groep kan halen, de jongens gemotiveerd krijgt en houdt. Jan heeft geen van dit… hij heeft zijn eigen graf gegraven en is er nu ingevallen.

  Dus ik sta achter dit besluit! Nu verder met het voetbal.. FORZA ZWOLLE


  ⚠️ Meld

 12. zijn beloftes niet nagekomen.

  Dit is wel een populair zinnetje!

  Dus dan komt nu de wedervraag……………………

  Welke beloftes dan?  ⚠️ Meld

 13. Ik en de hele fred patrick tribune heeft nooit voor Jan gesprongen, wij willen een trainer die het maximale uit de groep kan halen, de jongens gemotiveerd krijgt en houdt. Jan heeft geen van dit… hij heeft zijn eigen graf gegraven en is er nu ingevallen.

  Is springen dan hetzelfde als steunen, ik steun Jan Everse namelijk wel maar ik spring niet.

  Misschien is dit elftal wel niet zo kwalitatief sterk als iedereen wil doen geloven.  ⚠️ Meld

 14. De hele van Ginkelkliek zal spoedig niet meer voor Zwolle werken. Want dat was de bedoeling. Everse en van Ginkel wilde de macht binnen Zwolle. verstandige keus als Zwolle en Everse niet met elkaar verder gaan.
  Edwin, dit elftal niet kwalitatief sterk? Dit elftal is op papier, qua potentie vele malen beter dan afgelopen seizoen. Alleen Diederik de Boer moet maar eens zijn “ambities” volgen. Everse is een geldwolf en kent het woord clubbelang niet. Als hij een echte vent is stapt hij zelf op. Hij krijgt de boel niet meer op de rit. Dan moet je eerlijk zijn tegen je spelers, het bestuur, de supporters en de hele club FC Zwolle en gewoon je contract inleveren in het belang van FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 15. @ upendi,
  “Ik en de hele fred patrick tribune heeft nooit voor Jan gesprongen,”

  Springen doe ik ook niet meer (leeftijd), maar als ik om mij heen kijk op de FP, dan bleven er maar enkelen zitten. Waaronder jij dus. Men ging wel staan voor Jan. Maar was jij die (zogenaamde) supporter die als één van de eersten, met zijn vuile witte zakdoek begon te zwaaien? Bij een volgende reactie zou ik niet graag zien dat jij, namens mij, een mening geeft, want ik denk niet dat die hetzelfde zijn

  En Ozz, Heb jij deze taal ook gebezigd, bij die zogenaamde bestuurskliek die (gelukkig) is opgestapt. Dan hoop ik dat jij ook de telling hebt bij gehouden van de lijken die tot nu uit de kast zijn gekomen.


  ⚠️ Meld

 16. @ Edwin

  Koeien met gouden horens waren toch beloofd? In de vorm van investeerders….

  Dat is dan ook het enige wat mij tegenstaat overigens.


  ⚠️ Meld

 17. Nee, Jan heeft namelijk nooit letterlijk gezegd: Ik zorg voor een investeerder.
  Wel dat hij er mee bezig was. Is een significant verschil.  ⚠️ Meld

 18. Iedereen roept maar dat er talloze loze beloftes zijn gemaakt maar als er gevraagd wordt welke beloftes het zijn, blijft het angstvallig stil en gaan ze (= oa. zwolle fan) op de man spelen.

  Of die lijst is zo lang dat hij er nog steeds mee bezig is.
  😉


  ⚠️ Meld

 19. FC Zwolle heeft besloten om trainer Jan Everse per direct op non-actief te zetten. De reden hiervoor zijn de teleurstellende prestaties van het eerste elftal.

  Na 13 wedstrijden in de Jupiler League staat FC Zwolle op een 12e plaats. Afgelopen dinsdag werd FC Zwolle in de KNVB Beker uitgeschakeld door Jong De Graafschap. Vrijdagochtend hebben club en trainer tevergeefs een poging gedaan om tot een schikking te komen. Voorzitter Adriaan Visser betreurt dat het gesprek niet tot overeenstemming heeft geleid. Jaap Stam en Claus Boekweg zullen het elftal vandaag voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. FC Zwolle zal de komende dagen bepalen hoe de technische leiding verder wordt vormgegeven.  ⚠️ Meld

Reageer