Nieuwbouw Dimence Stadshagen bereikt mijlpaal

Zwolle – Woonruimte voor cliënten die tijdens de behandeling al meer zelfstandig kunnen wonen en dan vlakbij de nieuwe kliniek in Stadshagen, dat was de wens van Dimence. In nauwe samenwerking met deltaWonen wordt deze wens aan de Hagensvoordestraat bewaarheid.

Er worden 22 appartementen gerealiseerd waarvan er twee worden ingezet als gemeenschappelijke voorziening voor de bewoners. Zo is er sprake van zelfstandig maar wel beschut wonen. Dimence huurt het complex van deltaWonen, de cliënten krijgen zorg, behandeling en huisvesting van de zorginstelling. En de bouw van het complex vordert gestaag. Op vrijdag 30 oktober wordt gevierd dat de nieuwbouw het hoogste punt heeft bereikt. Op die dag zullen wethouder Dannenberg van Zorg en Welzijn, regiodirecteur Astrid-Odile de Visser van Dimence en de directeur van deltaWonen Evert Leideman, stil staan bij dit letterlijke hoogte punt in het bouwproces.

Subsidie provincie Overijssel
Op grond van de Bouwimpuls heeft de provincie in het voorjaar besloten aan het project een subsidie te verlenen. De overweging van de provincie:‘Met uw project wordt met name bijgedragen aan de speerpunten van het coalitieakkoord en het Streekplan, in het bijzonder de keten wonen-zorg-welzijn en is daarmee onderdeel van ons streven naar meer zelfstandige woonruimte voor bijzondere doelgroepen (in dit geval mensen met een handicap).’

Artikel delen:

Reageer