Carolus Clusius College eert naamgever

Zwolle – Dit jaar viert het Carolus Clusius College het 90-jarig bestaan van de school. Tevens herdenkt het CCC dat het dit jaar ook het 400-ste sterfjaar  van de naamgever van de school is.

G2A, een gymnasiumklas van het CCC, heeft een project gemaakt over Carolus Clusius. Het project is een samenwerking van diverse vakken, zoals klassieke talen en biologie. De leerlingen hebben verschillende onderwerpen onderzocht en hebben o.a.  het Historisch Centrum Overijssel bezocht. Tevens blijken er 3 wetenschappers permanent onderzoek te doen naar Carolus Clusius. De leerlingen hebben uitgebreid (mail) contact gehad met deze wetenschappers die ook over de grens onderzoek doen (Duitsland, Spanje en Italië). De uitkomst van het onderzoek van de leerlingen heeft geresulteerd in een website en een expositie.

Bij de expositie hebben ze op panelen een vergelijking gemaakt tussen allerlei onderwerpen, zoals onderwijs 400 jaar geleden en nu. Het blijkt dat er opmerkelijk veel overeenkomsten  zijn. Een andere gymnasiumklas van de school heeft een filmpje  gemaakt over Carolus Clusius dat  zijn première zal hebben  gelijktijdig met de opening van de expostie. En of het nog niet genoeg is zullen ook 2 tulpenbollen-ontwerpen, gemaakt door leerlingen van het CCC, onthuld worden door . Deze ontwerpen zullen een plek krijgen in doepark De Nooterhof , De ontwerpen zijn het resultaat van een wedstrijd op het CCC en de eerste bollen zullen vrijdag gepoot worden.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Leuk, maar jammer dat er alleen een uitnodiging voor de reunie in De Sensator schijnt te hebben gestaan? Is het al geweest trouwens. Konden ze iedereen niet meer terugvinden, of hebben ze alleen moeite voor De Veerallee gedaan?


  ⚠️ Meld

 2. Mijn oom gaat al jaren naar de reunie toe, dus ik neem aan dat je als je geen brief hebt gehad dat je dan het beste even contact op kan nemen met de school?
  Ik weet nog dat ik tien jaar geleden mocht helpen bij de organisatie 😀
  Geen idee hoe ze het dit keer hebben geregeld, maar daar kan je natuurlijk altijd naar vragen. Ik meen dat je langer dan een bepaald aantal jaren geleden op school moet hebben gezeten, want de recenten hebben meestal geen belang bij een reunie.


  ⚠️ Meld

 3. Van de CCC? Is de vorige reunie al weer 10 jaar geleden? Daar ben ik met een vriendin geweest en heb nog een tijd met Bert Koenders gesproken. Anders vraag ik Bleyenburg morgen wel ff. Die was er toen ook.

  Het is al wel allemachtig lang geleden ja 😀


  ⚠️ Meld

 4. komende reunie
  Beste wensen vanuit Canada voor een uitstekende en successvolle reunie; hoorde dit via Jan Vis , “lichting” 1952?? die ook nog een paar photos van onze jonge jaren op het Lyceum opstuurde. Te ver weg om over te komen en mee te vieren……….!!Hartelijke groeten van Joop Langelaar 1950-1957


  ⚠️ Meld

Reageer