Vriendinnen voetballen bij Be Quick ’28

Zwolle – De KNVB en Be Quick ’28 hieldden op donderdagmiddag de eerste Vriendinnendag van het seizoen 2009/’10. Alle meisjesleden van de Zwolse amateurvereniging mochten deze middag hun vriendinnetje, buurmeisjes of nichtje meenemen om samen te voetballen.

img_3342_copy.jpg

De deelneemsters waren ’s avonds te gast in het FC Zwolle Stadion, waar het Nederlands vrouwenelftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië speelde. Tijdens de Vriendinnendag voetbalden meisjes in de pupillen- en juniorenleeftijd een dagdeel met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van de dag was enerzijds om meisjes en hun ouders kennis te laten maken met voetbal en anderzijds om voetbalverenigingen te helpen bij de werving van nieuwe meisjesleden.

img_3287_copy.jpg
De meiden worden in teams ingedeeld… 

img_3282_copy.jpg
Verzamelen in de kantine van Be Quick…

Steeds meer meisjes zijn lid van een voetbalvereniging; de KNVB telt inmiddels ruim 67.000 meisjesleden (tot 18 jaar). In totaal heeft de KNVB ruim 112.000 vrouwelijke leden. Dit seizoen organiseren in totaal honderd amateurverenigingen in de zes KNVB-districten een Vriendinnendag. De KNVB biedt deze clubs ondersteuning bij de organisatie in de vorm van een draaiboek, de inzet van een KNVB-regiocoach en promotiematerialen.

Artikel delen:

Reageer