Het weer: kans op zon

Zwolle – Vrijdag lijkt er beterschap te komen in de saaie en grijze weerscondities. De wind trekt aan uit zuidoostelijke richting en transporteert drogere lucht naar onze omgeving. Na een grijze en lokaal mistige start, komt de zon in de middag soms tevoorschijn. De weersverbetering wordt veroorzaakt door een opbouwend hogedrukgebied boven het zuiden van Zweden.

29-10-2009_weerfoto_electrabel_en_ijsseltoren.jpg
Voorsterpoort

Het is de vraag of het hogedrukgebied ook zaterdag fronten voldoende op afstand weet te houden. Zaterdag ligt een regengebied klaar op de Noordzee. De bewolking neemt toe en hiermee ook de kans op wat lichte regen. Ook trekt de zuidenwind verder aan en wordt boven open water vrij krachtig. Het kwik ligt rond de 12 graden. Voor zondag is er geen ontkomen meer aan voor degenen die van een droge en rustige herfstdag houden. Een stormdepressie boven de Britse Eilanden zorgt voor een windrijk en regenachtige dag. Er kan overdag zo’n 10 mm vallen en op zee wordt de wind stormachtig.

Volgende week is het onvervalst herfstweer. Tussen een depressie nabij IJsland en het Azorenhogedrukgebied staat er een krachtige westelijke stroming, waardoor droge momenten en buien elkaar in sneltreinvaart afwisselen. De mist zijn we voorlopig kwijt, maar de nattigheid blijft.

Artikel delen:

Reageer