Ulu-moskee naar Gombertstraat in Holtenbroek

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseerde donderdagavond een informatieavond over de vestiging van de Ulu-moskee in de voormalige locatie van het Deltion College aan de Gombertstraat 340. Voor het bestuur van de Ulu-moskee is de locatie aantrekkelijk omdat veel van de leden in Holtenbroek wonen en omdat de huidige moskee in Assendorp te klein is.

De informatieavond werd gehouden in Havezate Woonzorgcentrum Driezorg aan de Gombertstraat. Wethouder Hennie Kenkhuis verwelkomde de belangstellenden en buurtbewoners. Daarna was er een presentatie van de heren Hamdi Erdem en Ali Karaca van de Ulu-moskee. Er werd onder andere bekend gemaakt dat de nieuwe moskee geen torenhoge (11 meter) minaret gaat krijgen. Projectmanager Phuljan van der Burg sprak over het ontwikkelingsproces en de vervolgstappen.  Wouter Dijk van de gemeente Zwolle gaf uitleg over de verkeers- en parkeersituatie rond de nieuwe locatie van de moskee.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik denk dat de bewoners van het assendorperplein deze mensen gaan missen. Ze deden altijd actief mee als er een feest was op het plein.

    maar ULU-moskee gefeliciteerd met jullie nieuwe locatie.    ⚠️ Meld

Reageer