Benoeming directeuren ArtEZ hogeschool Zwolle

Zwolle – ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft met ingang van 1 november 2009 twee nieuwe directeuren benoemd. Ina Klaassen is benoemd tot directeur Fine Art en Wilhelm Weitkamp tot directeur Media & Graphic Design.

 

De nieuwe directiefuncties zijn ontstaan doordat ArtEZ bij haar drie kunstacademies in Arnhem, Enschede en Zwolle een wijziging in de organisatie heeft doorgevoerd. De voorheen op de locatiegeoriënteerde organisatie van het onderwijs is vervangen door een clustering van verwante opleidingen in locatieoverstijgende vakgroepen. Doel is de versterking van de kwaliteit van het onderwijs en een gezamenlijk programma met heldere keuzemogelijkheden voor studenten. Ook kan gerichter in voorzieningen worden geïnvesteerd.

 

Ina Klaassen (Groningen 1969) volgde een opleiding kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit van Groningen, daarvoor doorliep zij ondermeer de kunstacademie Minerva. Als manager deed zij veel ervaring op bij de gemeente Rotterdam. In haar laatste functie was zij adjunctdirecteur/hoofd Beleid en Onderzoek voor de dienst Kunst en Cultuur van die gemeente. ArtEZ verwacht met Klaassen een inhoudelijk gedreven en goed onderlegde manager in huis te halen met een heldere visie op het door ArtEZ voor de toekomst uitgezette beleid. Wilhelm Weitkamp (Hardenberg 1958) is sinds1989 verbonden aan ArtEZ. Begonnen als docent maakte hij binnen een paar jaar deel uit van het directieteam van voorheen de CABK (Christelijke academie voor beeldende kunst en vormgeving Kampen). In 2002 werd hij daar benoemd tot locatiedirecteur, eerst in Kampen en vanaf 2005 in Zwolle. Van doorslaggevend gewicht voor zijn benoeming tot directeur Media & Graphic Design zijn Weitkamps bewezen kennis van het vak en zijn betrokkenheid bij ArtEZ.

 Bovenstaande directeursbenoemingen zijn gedaan in het kader van deze vernieuwing. ArtEZ kent niet langer academiedirecteuren, maar directeuren per vakgebied, die daarnaast verantwoordelijk zijn voor één locatie. Ina Klaassen voor Fine Art en de locatie Enschede, Wilhelm Weitkamp voor Media & Graphic Design en de locatie Zwolle. De procedure voor de benoeming van een directeur Fashion & Product Design met locatieverantwoordelijkheid voor de academie in Arnhem is nog gaande.

Artikel delen:

Reageer