Jan Everse op non-actief bij FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft besloten om trainer Jan Everse per direct op non-actief te zetten. De reden hiervoor zijn de teleurstellende prestaties van het eerste elftal. Weblog Zwolle maakte daar donderdag al in een vroeg stadium, en later via een nieuwbericht, melding van.

Na 13 wedstrijden in de Jupiler League staat FC Zwolle op een 12e plaats. Afgelopen dinsdag werd FC Zwolle in de KNVB Beker uitgeschakeld door Jong De Graafschap. Vrijdagochtend hebben club en trainer tevergeefs een poging gedaan om tot een schikking te komen. Voorzitter Adriaan Visser betreurt dat het gesprek niet tot overeenstemming heeft geleid. Jaap Stam en Claus Boekweg zullen het elftal vandaag voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. FC Zwolle zal de komende dagen bepalen hoe de technische leiding verder wordt vormgegeven.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Hoop niet dat er nu erg l*llig wordt gedaan over de financiën.

  Vrijdagochtend hebben club en trainer tevergeefs een poging gedaan om tot een schikking te komen. Voorzitter Adriaan Visser betreurt dat het gesprek niet tot overeenstemming heeft geleid.

  Iedereen weet dat de FC er niet rooskleurig voor staat. Schrok van de week toch nog van de post van El.
  En iedereen weet wat er vorig jaar is gebeurd. Weet trouwens niet precies wat er toen is afgesproken over ontbinding in de toekomst?


  ⚠️ Meld

 2. Complimenten voor Weblog Zwolle dat ze dit bericht gisteren als eerste wereldkundig hebben gemaakt!! Jammer voor onze FC en de trainer. Het kon zo niet langer. Ik zie het als een bevrijding. Nieuw bestuur, nieuwe mensen en een nieuwe trainer. Een nieuwe start vanaf nu. Iedereen erachter. Forza!


  ⚠️ Meld

 3. Weblog Zwolle was echt niet de eerste die dit bericht wereldkundig heeft gemaakt, dat was RTV oost en Weblog Zwolle heeft dit overgenomen!!
  De tekst die er nu op Weblog Zwolle staat is 1 op 1 overgenomen van Fc Zwolle.org.


  ⚠️ Meld

 4. @fcz ben je een medewerker van Weblog Zwolle of zo!
  RTv oost kwam om 11.30 met dit bericht naar buiten, en wat is je reactie op 1 op 1 teksten overnemen door Weblog Zwolle.


  ⚠️ Meld

 5. RTV kwam vandaag 11.26 met de laatste mededeling ja. WLZ was gisteren toch echt de eerste. Jaloers. Veel plezier daar bij TV Twente 😛


  ⚠️ Meld

 6. schuld 845.000
  +
  tekort lopende begroting 550.000
  +
  afkoopsom Everse 50.000
  =
  1.445.000 negatieve balans.
  Tel daarbij op de bekende lijken die altijd bij BVO’s later nog uit de kast komen en ga er van uit dat FC Zwolle 2 miljoen in de schulden zit.
  Moet de gemeente daar maar weer voor opdraaien?
  Tegen een club die altijd heeft beweerd met het nieuwe stadion de weg omhoog te kunnen inslaan zou ik zeggen: zoek het maar lekker zelf uit jongens!
  De heren sponsoren die een geheel eigen tribune toebedeeld hebben gekregen mogen nu eens thuisgeven of voor altijd wegblijven.


  ⚠️ Meld

 7. Is het een wedstrijd om als eerste een dergelijke bericht te plaatsen.Het is allemaal al treurig genoeg wat er zich afspeeld.Het kost zowiezo weer geld en dat is er niet ,dus nog meer schuld.Vergeet niet dat bij omroep twente allemaal betaalde krachten zitten.Ik vind WLZ al vreselijk goed en aktueel.Dus wllie en FCZ bespaar je de moeite.


  ⚠️ Meld

 8. jonge jone, dus toch everse weg. het was al geen actueel nieuws meer maar toch wel jammer voor jan. wllie ga jij lekker in hengelo uithuilen want je hebt het verloren. ik ga vanavond weer naar het stadion en veracht dat ze gaan winnen.


  ⚠️ Meld

 9. de gemeenschap zal het geld wel weer moeten ophoesten ten koste van wat?? en alsof een groot stadion beter voetbal kan brengen dat moet toch altijd nog door de spelers worden gedaan
  het stadion kan nu gebruikt worden voor een kinderspel te weten VERSTOPPERTJE spelen, met 3-4000 bezoekers is het zo wie zo erg leeg
  als Jan verstandig is gaat hij weg, het bestuur moet hem niet meer de toeschouwers ook niet dus hou de eer aan je zelf en ga!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 10. Hans inderdaad toeschouwers hoeven hem niet meer, hoe dat zit met de supporters weet ik niet want die zijn er nog al verdeeld over heb ik begrepen.


  ⚠️ Meld

 11. Johan-3 was duidelijk; Erik V. moet zoveel mogelijk pegels bij de FC zien weg te slepen. 2,5 ton geloof ik. Terwijl de voorzitter iets van 50 mille verwacht. Wordt vast weer een dure zaak met handenwrijvende advocaten:'(


  ⚠️ Meld

 12. Jaap Stam werd deze week onaangenaam verrast door de beslissing van het FC Zwolle-bestuur om hoofdcoach Jan Everse aan de kant te schuiven. De oud-verdediger zat door het vertrek van de trainer vrijdag als interim-coach op de bank bij de Zwollenaren, maar had liever gehad dat Everse was gebleven.

  Op de vraag of hij het bestuur kan volgen in hun beslissing om Everse te ontslaan, is het antwoord van Stam helder: “Nee. Dat heb ik ook eerlijk aangegeven. Jan is een goede trainer, iemand die jonge spelers echt beter kan maken. Hij lag goed in de groep. De selectie en de rest van de technische staf had ook nog het volste vertrouwen in hem. Maar goed, het bestuur moet beslissingen nemen. Dit is de beslissing die ze genomen hebben en daar moeten wij ons bij neerleggen.”

  Voor de camera van de Jupiler League-website benadrukt Stam dat het voor de club nu belangrijk is om in rustig vaarwater te komen. “We moeten verder. Alle Zwolle zijnde, moet iedereen weer achter het team staan. En daar bedoel ik echt iedereen mee. De koppies moeten dezelfde kant op”, aldus de voormalig international.

  FC Update


  ⚠️ Meld

 13. Gelukkig, Jan is eindelijk weg. Een andere club moet wel erg hopeloos zijn als ze deze schreeuwer, niet collegiale, brutale, slecht gemanierde, ondeskundige nietsnut aanstellen. Zijn vrienden Sporre en Van Ginkel zullen wel helpen. Zonder Jan kan Zwolle eindelijk een leuke pot voetbal laten zien.


  ⚠️ Meld

Reageer