Zwolle centraal in NCRV programma Natuur in de stad

Zwolle – Zwolle staat centraal in de tweede aflevering van het NCRV-programma Natuur in de stad. De serie wordt op donderdag 5 november om 19.55 uur uitgezonden op Nederland 2. Het programma gaat over natuur in de stad. Aan de Noordkant van Zwolle ligt de Overijsselse Vecht. Deze rivier is belangrijk voor de natuur in de stad. Van oudsher staat het Vechtdal in de lente vol met kievitsbloemen, een plant die tot in de binnenstad van Zwolle te vinden is.

Zwolle wil op een duurzame manier omgaan met de natuur in de stad. Zo wordt de riviernatuur in de stad versterkt door het opnieuw graven van de Westerveldse Aa, een riviertje dat in de zeventiger jaren plaats maakte voor de snelweg. Middenin de stad ligt het Earthship, dat volgens de zogenaamde cradle-to-cradle gedachte is opgebouwd uit restmaterialen. Met vogelaar Jan van Dijk gaan we op zoek naar de sperwer, van oorsprong een bosvogel, die nu zijn nest heeft vlakbij het stadspark Wezenlanden.

In de uitzending gaan we met waterschappers Marjolein en Eveline op zoek naar salamanders en waterkevers in de Westerveldse Aa en bezoeken we in het Vechtdal biologisch kippenhouder Gerjan Slingenberg. In de zesdelige NCRV-serie Natuur in de stad staat de natuur en het natuurbehoud in Nederlandse steden centraal. Tussen de auto’s, kantoren en woonhuizen vind je verrassend veel bijzondere planten en dieren. Maar de steden groeien hard en om elk plekje wordt gevochten. Omdat natuur hierbij vaak het onderspit delft zijn veel steden aan de slag gegaan om hun natuur te behouden of te verbeteren.

Artikel delen:

Reageer