Ronald Mulder op koers voor Olympische Spelen

Heerenveen – Ronald Mulder heeft vrijdag in Heerenveen  tijdens de Nederlandse afstandskampioenschappen goede zaken gedaan. De schaatser van APPM met coach Gerard v.d. Velde plaatste zich op de 500 meter voor het eerst in zijn carrière voor de wereldbekerwedstrijden door zilver te pakken. De 23-jarige geboren Zwollenaar deed tot het laatst mee voor de titel, die hij uiteindelijk moest laten aan Jan Smeekens.

Mulder eindigde in de eerste serie na Smeekens met de tijden 35,23 om 35,47. „Toen wist ik eigenlijk al dat ik mijn doel om deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijden in Berlijn en Heerenveen had bereikt." Mulder was in de tweede serie met 35,33  sneller dan Smeekens met 35,55. In de eindscore eindigde Mulder op maar tweehonderste van een seconde achter de titelhouder. Smeekens werd voor de derde achtereenvolgende keer kampioen op de 500 meter. Met een PR van 35,14 die Mulder aan het eind vorig jaar in Vancouver reed maakt hij nu kans op deelname aan de Olympische Spelen komend jaar in hetzelfde Vancouver. De schaatser moet daarvoor minimaal bij de eerste acht eindigen bij de wereldbekerwedstrijden om voor een Olympische nominatie in aanmerking te komen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Tijden van Ronald
    De tijd die Ronald reed (35.14) was niet Vancouver maar in Galgary. Een veel hoger gelegen baan (1200m) dan Vancouver (zeeniveau)


    ⚠️ Meld

Reageer