Riverside in een uitverkocht Hedon

Zwolle – Als band is het vaak een uitdaging om door middel van muziek een gevoel van saamhorigheid te creëren, een soort ‘flow’. Één van de manieren om dit te bereiken is (overgevlogen vanuit o.a. de new age-muziek) om de muziek iets spiritueels mee te geven, iets bijna zwevends.

riverside-05.jpg

De Poolse band Riverside weet dit tot in de perfectie voor elkaar te krijgen met hun melodieuze progressieve rockmuziek. Zo ook vrijdagavond, voor een volle uitpuilende uitverkochte zaal in Hedon. Opmerkelijk was dat alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd waren (van 18 tot 60) met een piek tussen de 30 en 50. Het tijdloze aspect in de muziek wist het publiek mee te slepen in een indrukwekkende, zweverige reis door hun muzikale landschap.

 riverside-01.jpg

riverside-02.jpg

Meer bij Lees verder…

Volledig gedreven door diepgaande emoties en stemmingen werd er zowel oud materiaal gespeeld als materiaal van hun nieuwste CD Anno Domini High Definition.

riversidepineapple_tree-03.jpg
Supportact The Pineapple Thief

Riverside is een perfectionistische band, hetgeen ook direct te merken viel. De timing van de lichtshow was excellent en het geluid vol, gebalanceerd en gedetailleerd.

riverside-04.jpg

Supportact The Pineapple Thief wist het publiek op te warmen met een prima voorprogramma waarop Riverside uitstekend aan kon sluiten. Na ruim drie uur muziek wist Riverside het publiek te verrassen met een dubbele toegift. Aangezien de gemiddelde duur per nummer live rond een kwartier bedroeg, werd dit door het publiek extra luid in dank afgenomen!

Artikel delen:

Reageer