Nieuwe spoorbrug Hanzelijn vordert gestaag

Zwolle / Hattem  – De brugdelen aan de Zwolse zijde van de IJssel liggen er sinds het einde van de lente. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er al een tijd lang een vloertje ligt óp de brug zelf. 

wz06.jpg

De afgelopen dagen zijn diverse ploegen druk bezig met het vlechten van ijzer. Over een (geschatte) lengte van 100 – 150 meter ligt er nu een vloer op de brug. En hoe ervaar je het als je op de brug zelf staat? Hanzelijn volger Verkerk: "Lastig om te zeggen, omdat het weer vandaag niet mee hielp. Desondanks was het hoogteverschil ten opzichte van de oude brug goed te zien, terwijl wij nog niet eens op het hoogste punt stonden. De treinen die over de brug ernaast reden waren toch opmerkelijk lager." Afgezien van het brugdek zijn de grote pijpen op het bouwterrein opvallend. Op dit moment worden er gigantisch lange pijpen de grond in geboord waar straks de enorme hoofdoverspanning op wordt gebouwd. Omdat deze vanaf januari / februari zal worden opgebouwd in de uiterwaarden van de IJssel, kan het zo zijn dat deze bij hoogwater in gevaar zouden komen. Met de verhoogde constructie zou dat gevaar geweken moeten zijn.

wz01.jpg

wz05.jpg

wz02.jpg

Bij het viaduct / tunneltje voor fietsers vanaf het Engelse Werk richting de Schellerdijk; "ook hier is men druk bezig met vlechten. Een enorme hoeveelheid ijzer is hier al gevlochten, het zal dus niet al te lang meer duren voordat het beton gestort wordt."

wz03.jpg

wz04.jpg

wz07.jpg

wz08.jpg

Meer foto’s op www.hanzelijn-hattem.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer