Stadsderby WVF-SVI kent geen winnaar: 2-2

Zwolle – Op sportpark de Weide Steen waren de toeschouwers getuige van de eerste derby in deze competitie. Door de overgang/terugkeer van enkele spelers naar SVI had de wedstrijd een beladen sfeertje. WVF speelde de eerste helft duidelijk beter en had de meeste kansen.

wvf_svi_1289_470.jpg

Toch wist SVI via Martijn van Uffelen uit een kopbal de score te openen, waarna WVF kort voor rust via Arno Leenhouts een prachtige gelijkmaker produceerde. Na rust een feller startend SVI dat na matig verdedigen via Arne Nijland opnieuw op voorsprong kwam. WVF forceerde maar het had een penalty nodig die door Marthijn van de Steege werd benut om een verdiend punt in eigen huis te houden. Eindstand 2-2 waar beide ploegen het mee moesten doen. Een wedstrijd met toch wel een “ons kent ons” imago. Het feit dat enkele SVI spelers een recent WVF verleden kennen bracht zichtbaar een beladen SVI binnen de lijnen.

wvf_svi_1530_470.jpg

wvf_svi_1547_470.jpg
Poging tot …

wvf_svi_1557_470.jpg
… mocht niet baten!

Vanaf de aftrap werd door de gasten uit Zuid bijzonder fel gespeeld waaruit direct bleek dat men tot op het randje wilde gaan. Toch raakten de Westenholtenaren hier niet direct van onder de indruk en wisten met name de eerste helft het betere van het spel op te eisen, onder andere door een ijverige René Dorgelo. Kansen benutten bleek vanmiddag echter een moeilijke zaak, waar SVI iets gerichter mee omging. Uit een van de weinige doelkansen van SVI kopte Martijn van Uffelen de 0-1 binnen. Nadat een mooie volley van Martijn Ruysch nog werd gekeerd door keeper Eddy Spaansen, ook al met WVF bloed in de aderen, wist Arno Leenhouts na een prima steekbal van Jeroen van Brummen de verdiende gelijkmaker binnen te schieten: 1-1 ruststand.

wvf_svi_1243_470.jpg

In het 2e bedrijf was het opnieuw SVI dat in de 57e minuut scoorde via Anne Nijland na enkele twijfelachtige ingrepen door de WVF defensie. Mark Sloots haalde daarna prima uit maar miste helaas het doel. In de 63e minuut leek de gelijkmaker te vallen maar tot verdriet van de supporters van de thuisploeg ging de bal aan 3 (!) WVFers voorbij, waar één voet tegen de bal voldoende leek om te scoren. SVIer Roy Beernink schoot hierna op doel maar Michel van de Aa bleek opnieuw vanmiddag een betrouwbare sluitpost. Een vermeende terugspeelbal van SVI werd niet geconstateerd door scheidsrechter van Koolwijk. De leidsman kon vanmiddag overigens maar liefst 4 gele kaarten trekken voor SVI, waarvan  2 (=rood) voor Anne Nijland in de 84e minuut. Voor WVF bleef het beperkt tot geel voor Jeroen van Brummen.

wvf_svi_1350_470.jpg
Het bekende spreekwoord: Twee honden vechten om een …

Het laatste kwartier kwamen Ozhan Kardag en Denny Reinders voor Hessel Bernds en Rene Dorgelo. Vooral Ozhan Kardag kende een prima invalbeurt en was bijzonder gevaarlijk. Nadat genoemde Anne Nijland was weggestuurd kwam er een diepe bal op Ozhan. Keeper Spaansen veroverde de bal maar beging een overtreding tegen hem. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Marthijn van de Steege, die later aangaf dat zijn favoriete hoek bekend was bij SVI, maar dat een goed ingeschoten bal geen kans voor de keeper gaf. En passant werd hij ook de man van de wedstrijd. De remise was voor beide ploegen aanvaardbaar. Het slotwoord was voor de speaker: hij gaf aan dat beide ploegen de punten keurig hadden “gedeeld”. (Krijgen we dan toch beide 1 ½  punt of ……..?).

Tekst: Bert Kamerman

wvf_svi_1369_470.jpg

wvf_svi_1378_470.jpg

wvf_svi_1433_470.jpg
Geel?????

wvf_svi_1429_470.jpg

wvf_svi_1541_470.jpg

wvf_svi_1559_470.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer