Tiental Be Quick houdt stand tegen Flevo Boys

Zwolle –

Koning van de gelijke spelen: zo kunnen we Be Quick langzamerhand wel gaan noemen. Na de vele remises van de afgelopen weken, volgde er zaterdagmiddag opnieuw een puntendeling. Dit keer gebeurde dat tegen het hooggeplaatste Flevo Boys. Vanzelfsprekend was de puntendeling niet, want Be Quick stond de hele tweede helft in ondertal op de grasmat.Het decor is prachtig op deze zaterdagmiddag. De herstkleuren zorgen voor een prachtige schildering naast het veld. Die grootsheid is op de zaterdagmiddag echter niet óp het veld aanwezig. Be Quick is nog steeds zoekend naar de juiste balans in het elftal. Bovendien is er hier en daar wat vormverlies.  Het elftal kent één wijziging:  Biko Brazil blijft op de bank bij Be Quick en de honneurs worden waargenomen door Saba Gwedelidze.

sdc10377.jpg

Tegenstander Flevo Boys , voor de competitie door velen ingeschat als degradatiekandidaat, staat op een keurige derde plaats in de ranglijst, maar maakt op deze middag  geen enkel moment duidelijk waarom het zo hoog staat.De eerste helft kan vlug worden geschetst. Be Quick heeft aanvallende intenties, maar slaagt er niet in om de dijk rond  de Flevo-Boys verdediging lek te steken. De bezoekers op hun beurt spelen compact en afwachtend. Er ontvouwt zich dan ook een eerste helft die niet echt leuk is om naar te kijken. Grote kansen zijn er niet. Namens Be Quick is Marc van der Vegte het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap gaat net over (38e minuut) .  In de gelederen van Flevo Boys is het Van der Plaats (39e minuut) die het ronde projectiel  gevaarlijk op doelman Koornberg afvuurt, maar ook hij heeft geen succes.

Smet op de wedstrijd is het aantal gele kaarten dat Be Quick ontvangt. Mede dankzij goed acteerwerk aan Emmeloordse zijde trekt de arbiter liefst zes keer geel voor de roodzwarte ploeg in een wedstrijd die niet overdreven hard is. Grootste slachtoffer is Patrick Hoep die in de 44e minuut de gang naar de kleedkamer mag maken na zijn tweede gele kaart.
Na de thee zien de toeschouwers een veel leukere tweede helft. Flevo Boys schuift na de rode kaart van Patrick Hoep een mannetje door en Be Quick krijgt daardoor ook meer ruimte om te voetballen. Ook met elf tegen tien slaagt Flevo Boys er niet in om indruk te maken. In de 62 minuut kan Frank Post de ba lnet niet in het Be Quick doel te lopen. Maar verder blijft de verdediging van Be Quick vrij gemakkelijk overeind.
De echt grote kansen in de tweede helft zijn voor Saba Gwedelidze die zowel in de 70e als de 75e minuut dé kans krijgt om de score te openen, maar hij faalt in de afwerking. In blessuretijd is het nog Stefan Rahantoknam die de bal in de draai over het doel van goalie Altenburg schiet.Be Quick speelt opnieuw gelijk en de ploeg verdient een compliment voor de instelling: het oogt na de rode kaart van Patrick Hoep allerminst als een geslagen hond. Zorgelijker is het vormverlies van diverse spelers. Zowel de middenvelders als de aanvallers presteren niet naar behoren op deze zaterdagmiddag. Waarmee maar eens gezegd is dat de ideale formatie nog niet is gevonden.Aran Nijboer speelde vanmiddag met  Be Quick tegen zijn oude club: ”Ja, dat was leuk om mee te maken. Ik ken nog diverse jongens. Maar de wedstrijd was moeilijk. Flevo Boys maakt het spel niet en met tien man wordt het er ook niet gemakkelijker op. Een gewonnen punt? Op zich wel, maar we moeten nu toch ook eens de drie punten gaan halen.”Trainer Wieb Rodenhuis: “Voor de rust is het geen hoogstaande wedstrijd. Flevo Boys was erg verdedigend ingesteld, wij hadden toch meer de intentie om naar voren te spelen. Na de rust (met 11 tegen 10) slaagt Flevo Boys er niet in om het verschil te maken, terwijl wij nog een paar goede mogelijkheden krijgen.”
Door Gerco Grevers
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Het gelijke spel schijnt een gestolen punt te zijn voor de rood zwarten.
    Volgens inside information hangt het geheel, stichting prestatie bequick of zoiets, als loos zand aan elkaar, evanals het vlaggenschip.
    Dan ook nog roepen en brallen over topklasses ed getuigt van weinig zelfkennis. Met sportgroeten:(


    ⚠️ Meld

  2. Het schijnt dat de azijnfabriek jaaaaaaaaaaaaaaaaaaren geleden al is afgebroken,maar KLASSE JOOP dat je zoveel azijn hebt kunnen inslaan om nog jaren vooruit te kunnen.


    ⚠️ Meld

Reageer