Scheldpartij loopt uit op mishandeling

Zwolle – Op zondagochtend 1 november werden een 19-jarige Zwollenaar en een 20-jarige inwoner van Groningen mishandeld op de Jofferenlaan. De mannen fietsten vanuit de stad richt Zwolle zuid toen zij door drie passerende mannen werden uitgescholden. Toen de Zwollenaar hier op reageerde ontstond een woordenwisseling en begon een van de passanten de Zwollenaar te slaan en schoppen. Ook de Groninger, die de Zwollenaar te hulp schoot, kreeg klappen van de belager. De twee andere passanten begonnen zich hierna ook met de vechtpartij te bemoeien. Toen de Zwollenaar kans zag om met zijn mobiele telefoon de politie te bellen, gingen de mannen er vandoor.

Toen de Zwollenaar zich later in het ziekenhuis liet behandelen aan zijn verwondingen, kwam zijn belager ook de eerste hulp binnen lopen. De man had vermoedelijk zijn hand gebroken bij de mishandeling. Hij werd hierop aangehouden. Ook de twee andere mannen, die buiten op hun vriend stonden te wachten, werden aangehouden. Het drietal (17, 19 en 21 jaar uit Zwolle) werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Scheldpartij loopt uit op mishandeling.
  Geweldig dat we onze medemens tegenwoordig te hulp schieten als tug van de richel denkt dat ze zomaar voorbij gangers kunnen gaan uitschelden omdat de flinkerds toevallig met z’n drieën zijn.
  Komop mensen…laat je niet wegcijferen en kom op voor jezelf en je medemens!!


  ⚠️ Meld

 2. Riet…niet om het één of het ander, maar het eerste slachtoffer en de Groninger fietsten volgens mij al samen vanuit de stad terug en werden beiden uitgescholden.
  Neemt niet weg, dat de Groninger zich ook uit de voeten had kunnen maken, maar in plaats daarvan zijn vriend hielp.

  Ik snap het sowieso niet….zomaar mensen uitschelden. Waarom wil je een avondje stappen op zo’n manier eindigen?!? En als je iemand zo hard slaat dat je je hand ervan breekt moet je toch lomphard slaan!

  Het enige pluspuntje aan het verhaal is dat ze die sukkels gepakt hebben!


  ⚠️ Meld

Reageer