Sinterklaastraditie in de Torenkamers

Zwolle – Zondag vond onder de ogen van een gezellige hoeveelheid bezoekers, de officiële opening plaats van de expositie ‘Sinterklaastraditie in de Torenkamers’. De openingshandeling werd verricht door de Jeugdstadsomroeper die een gouden legoblokje aan burgemeester Meijer overhandigde wat vervolgens in een heuse lego-Sinterklaas werd geplaatst. De tentoonstelling is gesitueerd in de jarige Sassenpoort.

sint-92-edit.jpg

In ‘Sinterklaastraditie in de Torenkamers’ schetst het Sinterklaasmuseum de eeuwenlange traditie van ons Sinterklaasfeest, aan de hand van kinder- en muziekboeken, tekeningen, (historische)prenten, Sinterklaaskostuums en verschillende bijzondere Sinterklaasitems die speciaal voor de tentoonstelling werden opgenomen en op (onverwachte) plekken in de Sassenpoort te zien zijn. In de expositie maakt de bezoeker kennis met een gevarieerd beeld van de Sint: als heilige, huwelijksmakelaar, volksheld en kindervriend. Het museum mocht voor deze tentoonstelling putten uit de rijke en bijzondere particuliere verzameling van dhr. Wim Theunissen uit Amersfoort.  

 sint-4-edit.jpg

sint-46-edit.jpg

sint-50-edit.jpg 

Openingstijden Sassenpoort: woensdag t/m zondag van 11.00 -17.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur. (Volwassenen € 2.00 p.p., Kinderen tot 12 jaar € 1.50 p.p.) Het Sinterklaasmuseum Zwolle presenteert in de zelfde periode een bijzondere tentoonstelling Sinterklaas in Beeld, honderden beelden en afbeeldingen van de goedheiligman kunt u daar bewonderen. (Open tijdens winkeltijden.)

Artikel delen:
Reacties 3
  1. In de expositie maakt de bezoeker kennis met een gevarieerd beeld van de Sint: als heilige, huwelijksmakelaar, volksheld en kindervriend.
    ====================
    ;D;D;D;D zag hem staan ja……..


    ⚠️ Meld

  2. Knap dat Boonstra dit voor mekaar heeft gekregen. Dit evenement met landelijke exposure kreeg namelijk tot groot ongenoegen van Meine geen euro subsidie van de gemeente!


    ⚠️ Meld

Reageer