Erepenning van Zwolle voor Joop van Ommen

Zwolle – Het College van Burgemeester en Wethouders van Zwolle heeft besloten aan de heer J.H.J. van Ommen de Erepenning toe te kennen, als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad Zwolle.

Joop van Ommen heeft jarenlang onderdak en steun geboden aan mensen in de stad die dat nodig hadden. Vaak wist hij kwetsbare mensen ook weer toekomstperspectief te geven. Met het opkomen voor hun belangen in de Zwolse samenleving heeft hij hen een stem en gezicht gegeven. Burgemeester Henk Jan Meijer reikte zondagmiddag de onderscheiding aan Van Ommen uit ter gelegenheid van de sluiting van de gedoogruimte achter de WRZV-hallen en de ingebruikneming van de nieuwe Herberg. De Herberg wordt officieel op vrijdag 20 november aanstaande geopend.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Joop, jongen, van harte gefeliciteerd, je hebt het dik verdiend..de Gemeente Zwolle heeft ook wel eens anders over je gedacht he?


  ⚠️ Meld

 2. joop heeft al een lintje,maar ook dit verdient hij.Maar hem kennende zal hij echt nog wel een vinger aan de pols houden en moeten ze niet denken dat ze nu van hem af zijn.Het is niet te hopen ,maar als er dingen mis gaan in De Herberg is Joop er voorlopig nog wel.


  ⚠️ Meld

 3. Zwervers moeten aan het werk!
  Door zwervers maar te blijven pamperen en luxe onderdak te bieden zullen ze nooit worden gestimuleerd om weer terug te keren in de maatschappij. Met het papierprikkengeld wordt drank gekocht en de openbare weg onveilig gemaakt. Is dit wat we willen in Zwolle? Hebben ze bijvoorbeeld geen sollicitatieplicht? Het lintje voor Joop van Ommen is dus zeer twijfelachtig.


  ⚠️ Meld

 4. @Zwolleschoon: Het merendeel van de mensen zal weinig kans hebben op de arbeidsmarkt. Dus als het papierprikken iets is wat ze wel kunnen, lekker doen! In landen als Polen en Tsjechie staan de meeste stratenvegers hun werk te doen onder het genot van een blikje bier. Als dat goed gaat heb ik er geen problemen mee.

  Maar ontopic: Joop heeft goed werk gedaan voor diegenen die het echt nodig hadden. Zelf in een land als Nederland kun je altijd nog in een diep gat vallen. Joop bood daar een vangnet voor.


  ⚠️ Meld

 5. Er zijn altijd mensen die problemen hebben met Joop van Ommen. Ik denk dat deze man terecht een erepenning krijgt.

  Volgens mij kunnen we er allemaal nog een voorbeeld aan nemen zo onzelfzuchtig te zijn!


  ⚠️ Meld

 6. terecht
  Joop, gefeliciteerd. Ik sta niet altijd te juichen bij de manier waarop je bezig bent. Maar het gaat hier om het resultaat: je bemoeienis met mensen, waar anderen zich niet meer om bekommeren. Vandaar een terechte penning!
  Wat Zwolleschoon betreft: het gaat vooral om het teruggeven van eigen waarde en zelfrespect. Dat mis ik in de reactie. Jammer.


  ⚠️ Meld

 7. ik ben het grotensdeels met zwolleschoon ze leren daar niet om terug te keren in de maatschappij met papierprikken.En John van Boven u als lid van de gemeente weet dat deze mensen veel geld kosten uit het sociale potje van deze gemeente waarvoor de hardwerkende burger een boel voor in moet leveren .


  ⚠️ Meld

 8. ik word van de reacties van zwolleschoon en pieters niet goed, hebben jullie nog nooit gebruik gemaakt van een regeling waar ook mijn geld waar ik hard voor werk naar toe is gegaan!!!. Of dacht dat van jou zorgpremie die je per maand betaald, 1 dagje ziekenhuis opname betaald kan worden. En als jullie ooit in de problemen komen (hoop het niet voor jullie) moeten we ook over jullie heen stappen.  ⚠️ Meld

 9. Dakloze man mishandelt ex-vriendin
  Dakloze man mishandelt ex-vriendin

  woensdag 04 november 2009
  Zwolle ?? In de vroege ochtend van woensdag 3 november rond 01.00 uur werd een 28 jarige man zonder vaste woon en/of verblijfplaats aangehouden. De man had even daarvoor zijn 26-jarige ex-vriendin in haar woning mishandeld.
  Het slachtoffer heeft samen met de verdachte een kind. De verdachte heeft een bezoekverbod. Dit weerhield hem er niet van om het slachtoffer toch te bezoeken. Om de buurt niet wakker te laten worden door het geschreeuw van de verdachte had het slachtoffer de man in haar woning gelaten. In de woning ontstond een woordenwisseling en werd het slachtoffer bedreigd en geslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.  ⚠️ Meld

 10. Whahahaha, wat denk je nu zwolleschoon, dat we nu ineens denken dat je gelijk hebt met je voorbeeld?


  ⚠️ Meld

 11. ja en zwolleschoon, dit geeft toch geen rden om dzeze man, waarvan ik zijn daad niet goed keur, maar te laten stikken, Joop doet dat in ieder geval gelukkig niet. Je hebt trouwens mijn vraag aan jou nog niet beantwoord. Of is dat te dicht bij en wijs je makkelijke naar anderen.


  ⚠️ Meld

 12. @zwolleschoon.

  Hopende voor jou dat ik je nooit zal tegenkomen in dat traject,en je zie als een zielig hoopje mens dat smeekt voor een bed/bad/brood.

  En please verander je nicknaam,DESCHANDEVANZWOLLE zou toepasselijker zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.