Zwolle beleeft zevende editie CaféSmart

Zwolle – Zondagmiddag begon het traditionele muziekevenement CaféSmart in de Zwolse binnenstad. In diverse cafés stond het levenslied of de smartlap centraal door middel van optredens van diverse artiesten. 

sint-55-edit.jpg

Het is alweer de zevende editie van dit gratis toegankelijke evenement wat de HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) jaarlijks organiseert. In zeven café’s brachten diverse artiesten het levenslied ten gehore. Meezingen dus! Doordat het evenement samenviel met een koopzondag was het extra gezellig in de binnenstad. Dat de regen later in de middag naar beneden kwam was een kleine smet op het geheel. Het Zwolse duo de Haco’s waren ook present. Zij speelden bij café De Gezelligheid.

sint-53-edit.jpg

sint-46-edit-2.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Zo te zien is het niet druk geweest in de Gezelligheid. Kan me herinneren dat het daar een jaar of twee drie geleden wel druk was met CaféSmart. Zal wel met het rookverbod te maken hebben.


  ⚠️ Meld

 2. Jos heeft niet meer dan zeven of acht barkrukken en dan zit de bar natuurlijk gauw vol. Wat er achter jou stond weet ik zo niet maar zo aan de foto te zien kunnen het er niet veel zijn geweest.


  ⚠️ Meld

 3. Jammer…
  Dit was het eerste lustrum van Café Smart. Het is van start gegaan in 2004 met maar liefst zo’n 25 (!) deelnemende cafees. Daar waar in andere steden dit soort festivals al vele jaren eerder begonnen en alsmaar groeiden, (zowel qua belangstelling van het publiek alsmede het aantal deelnemende cafees), wordt in Zwolle er door veel kroegbazen steeds minder aandacht aan besteed en is de balangstelling dus ook tanende. Jammer.
  Het heeft ook te maken met de PR die niet echt op gang komt voor dit soort zaken.
  De HESZ zou, net als in andere steden, wellicht een digitale nieuwsbrief kunnen uitgeven, zodat de geabonneerden op tijd weten wat er gaande is. Je kunt ten slotte niet afwachten of er iemand eens op jouw website komt kijken.
  Als er slechts 7, ja je leest het goed: 7 cafees meedoen aan dit evenement, wat een festijn kan zijn, dan begrijpen helaas die andere uitbaters van horecagelegenheden niet wat de mogelijkheden van het thema “smartlappen” zijn.
  Trouwens, waarom alleen cafees? In Utrecht wordt het smartlappenfestival (derde weekend in november) gehouden in tientallen horecagelegenheden waaronder ook restaurants. Daar duurt dat feest trouwens drie dagen! En altijd succesvol!  ⚠️ Meld

Reageer