VV Berkum stunt in Hardenberg

Hardenberg – Berkum heeft de uitwedstrijd bij regerend kampioen HHC Hardenberg met 2-3 gewonnen en is door deze driepunter opgeklommen naar de 6e plaats op de ranglijst. Berkum nam in een goede eerste helft vrij gemakkelijk een 0-3 voorsprong, maar deed het na de thee beduidend minder, waardoor HHC Hardenberg het Berkum met een numerieke minderheid in de laatste 20 minuten nog onnodig moeilijk maakte.

Berkum begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Nadat Pascal Diender reeds in de eerste minuut in kansrijke positie had overgekopt, strafte Marc van der Meulen in de 4e minuut een groot misverstand in de HHC-defensie beheerst af (0-1).  Deze vroege treffer speelde Berkum in de kaart en vergrootte de nervositeit bij HHC Hardenberg.  In de 23e minuut bewees Tom IJzerman zijn team een hele slechte dienst door een grove charge op Marc van der Meulen, die door scheidsrechter Burema uit Zeerijp met ‘rood’ werd gestraft.  Kort daarna had captain Gerard Kocks geluk dat de leidsman bij een minstens even zware overtreding slechts ‘geel’ trok. In de 27e minuut zat Berkum op rozen, toen Chris van der Meulen met een houdbaar afstandsschot de 0-2 op het scorebord bracht. Bij HHC Hardenberg wilde in de eerste helft maar niets lukken, waardoor de Berkum-defensie nauwelijks in gevaar kwam. In de 40e minuut werden binnen enkel seconden twee inzetten van de gebroeders Van der Meulen nog met moeite gekeerd, maar vlak voor rust werd het wel 0-3. Marc van der Meulen slalomde magnifiek door de HHC-defensie en bediende de attent reagerende Pascal Diender, die de bal in het doel gleed (0-3).

De tweede helft vormde wat Berkum betreft een negatief contrast met de eerste 45 minuten. Appie Altunbas maakte met een gevaarlijk afstandsschot, die maar net het doel miste,  duidelijk dat HHC Hardenberg zich nog niet defintief had overgegeven.  Enkele minuten later had Randy van der Weide de 0-4 op het scorebord moeten brengen, maar zijn volley ging van dichtbij hoog over.  Dat in het voetbal alles mogelijk is bewezen de laatste twintig minuten. Toen Ruud Bruns en Kenny Kroeze binnen een minuut (71e en 72e minuut) door twee doelpunten de spanning volledig hadden teruggebracht,  werd het plotseling weer een open wedstrijd. HHC nam alle risico’s door het inbrengen van een extra invaller Dirk Muis voor laatste man Michel Steggink.  Berkum kreeg daardoor ook uitstekende countermogelijkheden, maar Jean Paul Ndizeye faalde twee keer oog in oog met Marc Doornbos.

Vlak voor tijd reageerde ook Ruud Bruns zijn frustraties onder de ogen van arbiter Burema met een elleboogstoot af op Bouwe Zonnenberg, waardoor ook hij met een rode kaart het veld moest verlaten. Toch hadden negen HHC’ers Berkum bijna met een enorme kater naar huis gestuurd, want Berkum had alle geluk van de wereld, toen diep in blessuretijd een kopbal van Dirk Muis op de paal belandde.

Deze wedstrijd zal trainer van Oostrum zowel in positieve als negatieve zin voldoende gespreksstof bieden in de voorbereiding voor het duel van volgende week tegen Sportclub Genemuiden.

Statistitieken: HHC Hardenberg – Berkum 2-3 (0-3)

Scoreverloop
4e  Marc van der Meulen 0-1
27e Chris Van der Meulen 0-2
45e Diender 0-3
71e Bruns 1-3
73e Kroeze 2-3.

Gele kaart: Buitenhuis,Kocks (HHC Hardenberg), Chris van der Meulen (Berkum).
Rode kaart: IJzerman,Bruns (HHC Hardenberg).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer