Voorlichting over ‘vrouwen en hart- en vaatziekten’

Zwolle – Patiëntenvereniging Hart & Vaatgroep en de Isala klinieken organiseren op vrijdag 13 november een voorlichtingsbijeenkomst over ‘vrouwen en hart- en vaatziekten’. De bijeenkomst is bedoeld voor hartpatiënten en andere belangstellenden.

Tijdens deze middag wordt informatie verstrekt over risicoveranderingen bij vrouwen in de menopauze en over leefstijl. Ook vindt er een lezing plaats over het risico om op latere leeftijd hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten te ontwikkelen na een gecompliceerde zwangerschap. Risicofactoren Het is een hardnekkig misverstand dat vrouwen minder risico lopen op hart- en vaatziekten dan mannen. De cijfers spreken voor zich: van elke honderd vrouwen sterven er 32 aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Bij mannen zijn dat er 31. Vroegtijdige opsporing en behandeling van risicofactoren, en het goed herkennen van klachten die bij een hartinfarct horen zijn van essentieel belang om de sterfte bij vrouwen te verminderen.

Het is dus belangrijk dat vrouwen de risicofactoren kennen en weten wat ze kunnen doen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde: – Menopauze en risico op hart- en vaatziekten door dr. Angela Maas, cardioloog – Vrouw en leefstijl door Angela Nieuwveld, nurse practitioner cardiologie – Hoge bloeddruk in de zwangerschap door Jose Drost, arts-assistent cardiologie.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op locatie Weezenlanden van 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Hart & Vaatgroep, tel. (0570) 59 29 29 of per mail annekebrandthartenvaat@kpnmail.nl. Meer informatie over de bijeenkomst staat ook op www.isala.nl.

Artikel delen:

Reageer