Videoauto politie controleert regio Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober werd door het team Verkeer van de politie IJsselland gesurveilleerd met de videoauto.

In de regio Zwolle werden de volgende overtredingen geconstateerd: 11 x overschrijden maximum snelheid meer dan 30km, 2 x niet handsfree bellen, 1 x negeren eenrichtingverkeer, 3 x overschrijden doorgetrokken streep, 1 x Overschrijden verdrijvingsvlak, 1 x niet dragen autogordel en 3 x niet kunnen tonen rijbewijs. Van één (beginnend) bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Zijn snelheid werd vastgesteld op 140 km, terwijl daar maximaal 80 km/u was toegestaan. De man had zijn rijbewijs nog geen maand.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik mag toch niet hopen dat dit zo’n bijzonderheid is dat het een nieuwsbericht waard is? Maarja, in de huidige tijd van flitspalen zal dat helaas wel het geval zijn…


  ⚠️ Meld

 2. Zo’n video surveillance is wel bijzonder ja.

  Goeie zaak dat ze de meer asociale dingen (maximum snelheid overschrijden met meer dan 30 km/uur) aanpakken.

  Hoe kan iemand trouwens zo’n s*kkel zijn om al binnen een maand dat ie zijn rijbewijs heeft 140 km/uur te rijden waar je 80 km/uur mag?!?
  Toen ik mijn rijbewijs net had respecteerde ik dat nog meer dan nu. Bovendien vond ik het toen al spannend om 120 km /uur te rijden.
  Goeie zaak dat ie het kwijt is!  ⚠️ Meld

 3. Wegmisbruikers en Blik op de weg zie je vaak met diverse bestuurders en bijrijders. Iedere regio heeft zo zijn auto’s en mensen. Het is meer dat Wegmisbruikers mee mogen rijden met hen.

  Wat mij betreft halen ze alle flitspalen en mobiele flitsers weg en investeren ze al dat geld in dit soort teams! Dan maak ik me niet zo’n zorgen…. (Hoewel ik me realiseer dat ik soms op mijn afstand moet letten….)


  ⚠️ Meld

 4. Ik zeg helemaal niet, dat ik braaf ben! Mijn punt is juist, dat een flitspaal en een mobiele flitser iedere kilometer per uur te snel direct bekeurt. Dat is heel vervelend als je een keer net even niet oplette en iets over de maximum snelheid ging.
  De teams in de onherkenbare auto’s halen de echte wegmisbruikers eruit. En dan maak ik me inderdaad niet zoveel zorgen!

  Off topic: Waarom moet je het zo persoonlijk maken? Dat je een andere mening hebt zal me worst wezen. Dan hoef je toch geen uitspraak over mij te doen?


  ⚠️ Meld

 5. Plantje, bij een van die programma’s zijn het geen auto’s van het rijk maar van de programma maker Stat me iets bij dat het blijk op de weg was. Is een grote heibel over geweest auto’s waren beter en sneller en zat meer apparatuur in. Opeens mochten bepaalde regio’s niet meer meedoen had te maken met de inspsraak van onze Koos die alle vragen wou hebben zoals hij ze wou hebben en een bepaald aantal minuten in beld wou zijn.


  ⚠️ Meld

 6. Peter R de Vries gezien…??

  Het goede voorbeeld van de Politie werd daar na een eerder goed voorbeeld van 8 jaar terug weer aan de kaak gesteld.


  ⚠️ Meld

 7. Wat er in het programma voornamelijk (onbedoeld)aan de kaak werd gesteld, was de enorm doorzichtige manier om dingen erger te laten lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ik ben alles behalve een fan van politiecontroles, maar op een item na vond ik het programma niet meer dan een stukje goedkope zwartmakerij.


  ⚠️ Meld

 8. Plantje, bij een van die programma’s zijn het geen auto’s van het rijk maar van de programma maker Stat me iets bij dat het blijk op de weg was. Is een grote heibel over geweest auto’s waren beter en sneller en zat meer apparatuur in. Opeens mochten bepaalde regio’s niet meer meedoen had te maken met de inspsraak van onze Koos die alle vragen wou hebben zoals hij ze wou hebben en een bepaald aantal minuten in beld wou zijn.
  Door Derk, op 2 november 2009 om 21:49

  Daar staat me ook wel iets van bij ja.

  Gelukkig is die verschrikkelijke Koos Spee weg! Is er al een vervanger? Daar hoor je niet zo veel van…

  Ik ben alles behalve een fan van politiecontroles, maar op een item na vond ik het programma niet meer dan een stukje goedkope zwartmakerij.
  Door ghehe, op 2 november 2009 om 23:50

  In mijn optiek: als er één controle is die echt de verkeersveiligheid ten goede komt dan is het wel de controle die uitgevoerd wordt door deze onopvallende politiewagens!
  In de regel zorgen ze ervoor, dat een gevaar op de weg niet meer verder rijdt. En dan kunnen we alleen maar hopen, dat iemand het dan ook afleert.


  ⚠️ Meld

Reageer