FC Zwolle wil van Zwolle een voetbalstad maken

Zwolle – Trots. Dat is het woord dat overheerst bij FC Zwolle na de damesinterland die onlangs gehouden werd in het stadion van FC Zwolle. Algemeen Manager Wilfred Westerhuis en Medewerkster Publiekszaken Trudy van der Veen kijken terug op de wedstrijd en de voorbereidingen op de interland. Dat damesvoetbal hot is blijkt wel uit het feit dat op een donderdagavond ruim 6000 toeschouwers de tribune bevolkten van het FC Zwolle-stadion. De sfeer was in één woord fantastisch te noemen. De avond van de interland was een promotie van hoe (dames)voetbal zou moeten zijn. De aanwezigen lieten ook duidelijk blijken middels spandoeken dat damesvoetbal de snelst groeiende sport is in Nederland. Zo luidde één van de spandoeken: ‘Meiden kunnen ook tegen een bal trappen’. De wedstrijd was al snel gespeeld doordat de Nederlandse dames, onder aanvoering van de verpersoonlijking van het damesvoetbal Daphne Koster, veel te sterk bleek voor Macedonië (13-1).

Niet alleen voor de dames en toeschouwers was het een topavond. Ook de mensen van FC Zwolle kunnen terug kijken op een geweldige avond. Algemeen Manager van FC Zwolle, Wilfred Westerhuis, kijkt tevreden terug. ‘Het was een heel plezierige dag. Voor ons was vooral de voorbereiding op de wedstrijddag van belang. Vandaag was de KNVB de gastheer. De KNVB bereidt dit soort wedstrijden tot in de puntjes voor. Dat zijn ze natuurlijk ook gewend." Het was lang geleden dat er bij FC Zwolle een interland werd gespeeld. Westerhuis moet graven in zijn geheugen. "Volgens mij was de laatste wedstrijd een jeugdinterland. Het is natuurlijk fantastisch dat we nu het Nederlands Dameselftal hier mochten ontvangen. We hoopten op 3000 toeschouwers en als je dan nu het dubbele op de tribunes ziet dan mag je alleen maar tevreden zijn." De afgelopen interland was niet de laatste als het aan Zwolle ligt. "We willen van Zwolle een voetbalstad maken. En dus willen we ook graag dit soort wedstrijden hier hebben. Ook voor FC Zwolle is dat goed, want je trekt een totaal ander publiek naar het stadion. Je ziet nu hele gezinnen komen en dat is natuurlijk prachtig. Een droom voor ons zou zijn als we Jong Oranje hier zouden kunnen krijgen. Wellicht een kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje. Ja, dat zou fantastisch zijn."

Trudy van der Veen heeft uit monde van haar functie veel te maken gehad met de voorbereidingen op de interland. Ook zij kijkt vol enthousiasme terug. "Ik was vanaf het begin betrokken bij de organisatie van deze wedstrijd. De KNVB heeft al een mooi draaiboek, waarin alles goed geregeld is. Mijn taak was onder andere het regelen van vrijwilligers en perszaken. Het was natuurlijk wel een drukke week met twee wedstrijden binnen 24 uur (vrijdag na de interland speelde Zwolle thuis tegen Helmond Sport, red). Maar het was prachtig. Het was erg prettig werken ook met de mensen van de KNVB. Op de dag zelf was het voornamelijk overleggen met mensen van de KNVB, de UEFA en de FIFA. Ook RTV Oost kwam nog langs om een reportage te maken. En natuurlijk hadden we erg veel pers op bezoek. Dat is mooi." Naast de regionale media waren ook Studio Sport en Voetbal International te gast bij FC Zwolle.
 
Dat Trudy van der Veen zich net als geheel FC Zwolle verheugt lijkt logisch. "Ook ik ben voetballiefhebber en dan is dit natuurlijk geweldig. Een interland heeft iets extra’s. Je voelde het ook aan alle vrijwilligers. Iedereen was er op gebrand om er een prachtige avond van te maken. De mensen van de KNVB waren na afloop ook heel positief. We kregen complimenten dat we het goed gedaan hadden. Je merkte gewoon dat het oprecht was wat ze vertelden", besluit Trudy van der Veen.
Een laatste woord van dank gaat in de richting van de vrijwilligers. "Zonder hen was deze dag nooit zo geweldig geworden als nu", aldus Westerhuis en Van der Veen.
Artikel delen:
Reacties 11
 1. Wat wel een punt van verbetering is, is de aanvoer van de auto’s.
  Bij een interland komen veel meer mensen met de auto dan bij een thuiswedstrijd van FC Zwolle.
  Donderdag stond er een file van de snelweg tot het stadion en heel wat mensen hebben een kwartier tot half uur van de wedstrijd moeten missen.


  ⚠️ Meld

 2. Of van te voren beter informeren hoe het zit met parkeren bij het stadion. Als ik naar een voetbalwedstrijd ga, ga ik zo wie zo niet met de auto


  ⚠️ Meld

 3. @ Zwolleeder

  Zeg je dat ook als je weer eens voor de zoveelste keer in de file staat op weg naar je werk? Erg zwak argument. FC Zwolle moet als gastheer gewoon een goede infrastructuur om het stadion creëren en zorgen voor genoeg parkeermogelijkheden.


  ⚠️ Meld

 4. De oplossing lijkt me deze:
  Het veld ophogen tot tribune niveau met een ruimte rondom het veld (soort slotgracht net als in ADO stadion). Onder het veld ontstaat dan ruimte voor een parkeerdek met meerdere ingangen voor een snelle in-en uit rij mogelijkheid.
  Zijn we meteen verlost van die achterlijk lelijke betonnen muur!  ⚠️ Meld

 5. Fantastich idee, een net zoals nu tweewekelijks kolkend oosterenk stadion maar dan ieder weekend!!!!
  Nog even en er moet al een extra ring bovenop.
  Met sportgroeten


  ⚠️ Meld

 6. jazeker S.R!! Gewoon met OV gaan joh is het allermakkelijkst. Doen wij ook als we een wedstrijd bezoeken waar FcZ niet aan mee speelt.

  En als je als supporter wekelijks komt, dan weet je de goede plekjes wel te vinden lijkt me


  ⚠️ Meld

 7. Zeg je dat ook als je weer eens voor de zoveelste keer in de file staat op weg naar je werk? Erg zwak argument. FC Zwolle moet als gastheer gewoon een goede infrastructuur om het stadion creëren en zorgen voor genoeg parkeermogelijkheden.
  Door S.R., op 3 november 2009 om 16:26

  FC Zwolle? Sorry hoor, het is gemeente grond. Dus………  ⚠️ Meld

Reageer