Opzwepende folkrockers The Levellers terug in Hedon

Zwolle – Op het programma van Hedon staat woensdag 11 november de aanstekelijke folkrock van The Levellers. De uit Brighton (Engeland) afkomstige band heeft een livereputatie die ervoor zorgt dat eenmaal zien echt geloven is, en dat is te merken aan de grote fanschare die show na show weer trouw naar de optredens komt. Het publiek wordt opgewarmd door de eveneens Britste band Sonic Boom Six.

levellers_-.jpg

Eind 2007 stonden The Levellers ook in Hedon. Vanwege de lovende reacties van het publiek dat daarbij was, werd niet lang getwijfeld toen de vraag kwam of ze nogmaals naar Zwolle konden komen. Natuurlijk zijn de sympathieke folkrockers met hun zeer aanstekelijke liedjes welkom. The Levellers bestaan al sinds 1988 en hebben dan ook een rijke geschiedenis. Meest opvallende feitje is dat ze in de jaren ’90 meer gouden en platina albums hadden in de UK dan welke andere band dan ook in dat decennium. In de loop der jaren heeft de band dan ook een enorme fanschare om zich heen verzameld, welke bekend staan als bijzonder trouw. Een show van The Levellers moet je gewoon een keer zelf meegemaakt hebben. 

Gooi punk, rock, ska, hiphop, reggae en nog een aantal andere eclectische genres door elkaar heen en voeg een dosis Britse attitude toe. Sonic Boom Six is wat je dan ongeveer krijgt. Sommigen noemen ze ook wel genreterroristen en laat dat nou een hele passende omschrijving zijn voor deze über hete Britse band.

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle Wanneer : Woensdag 11 november Open : 20:00 uur Aanvang : 21:00 uur Entree : € 18,00 Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond van het concert aan de kassa van Hedon.  

Artikel delen: