Subsidie voor 2 projecten voor Antilliaanse jongeren

Zwolle – Met de Zwolse A/Aanpak wil het college de positie van Antilliaanse en Arubaanse op de arbeidsmarkt en in het onderwijs verbeteren. Daarom stelt de gemeente ook voor 2010 een bijdrage beschikbaar voor twee projecten. Het project On Track again krijgt € 106.000,– voor het begeleiden van jongeren naar de juiste hulpverlener om er voor te zorgen dat ze schuldhulpverlening krijgen, terug naar school gaan of een baan vinden.

Het tweede project Een spiegel liegt niet richt zich op onderwijs. Bij een verzuimmelding gaat een leerplicht medewerker bij de betreffende Antilliaanse of Arubaanse jongere op bezoek waar de reden tot verzuim wordt achterhaalt en gekeken wordt hoe dit in de toekomst vermeden kan worden. Het effect is dat de jongeren minder spijbelen, een diploma halen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Hiervoor wordt € 59.000,– beschikbaar gesteld.  

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ach ja kost wat meer als ze in amsterdam doen daar kunnen ze de wapens inleveren en krijgen ze een baan garantie.

  Ik vind dit te zot voor woorden hoor.


  ⚠️ Meld

 2. overigens wel bijzonder om een project te starten met als doel de jongeren te begeleiden naar de juiste hulpverlener… heel klein beetje stigmatisserend misschien?


  ⚠️ Meld

 3. Bedankt dennis zat al te twijfelen.

  Maar waarom zoveel er geld in pompen? Hulpverlening kan alleen succes hebben als de hulpvrager gemotiveerd is, je kunt het niet opdringen.


  ⚠️ Meld

 4. @Zwolleeder, je weet hoeveel geld we in Curaçao pompen? Niet blijkbaar 😀

  En hardstikke goed. Als we in Zwolle 80.000 euro uittrekken voor het opfleuren van een viaduct, is dit een schrijntje voor het beoogde doel.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.