Echtpaar Diepenheim-Stehouwer 60 jaar samen

Zwolle – Dinsdagmiddag bracht wethouder M. Knol een bezoek aan echtpaar Diepenheim-Stehouwer ter ere van hun 60 jarig huwelijk. Het echtpaar vierde hun trouwdag thuis, aan de Harm Smeengekade te Zwolle. De wethouder verraste het echtpaar met VVV-bonnen.

03-11-2009_echtpaar_diepenheim-steenhouwer_60jr_getrouwd_2.jpg

De heer Diepenheim is geboren op 12 maart 1918 als Wiebe Gerrit Diepenheim op de Harm Smeengekade 8 in Zwolle. Hij woonde met zijn ouders en broer in bij zijn opa en oma in een café aan de Harm Smeengekade. Later woonden ze op Harm Smeengekade 12. Mevrouw Diepenheim – Stehouwer is geboren op 13 November 1921 als Johanna Wilhelmina Stehouwer in Rotterdam. Haar ouders hadden een groentezaak, waarin ze na haar schooltijd ook werkzaam is geweest. De heer en mevrouw hebben elkaar na de oorlog ontmoet bij Jaap ’t Land, die had een tuinderij in Zwolle. Mevrouw werkte daar in de huishouding. Zij is in het laatste oorlogsjaar als “IJsselganger” in de omstreken van Zwolle terecht gekomen. De heer Diepenheim kwam regelmatig op de tuinderij en zo kwamen ze met elkaar in contact.

 

03-11-2009_echtpaar_diepenheim-steenhouwer_60jr_getrouwd_1.jpg


Ze zijn 3 november 1949 in Zwolle met elkaar getrouwd en op 9 maart 1954 werd hun eerste dochter Marjan geboren. Op 19 oktober 1956 werd hun dochter Jolanda geboren. De heer Diepenheim is zijn hele leven als timmerman werkzaam geweest. Ook is hij heel lang bij de vrijwillige brandweer in Zwolle geweest (dit was vlak naast de deur). Mevrouw is werkzaam geweest als kraamverzorgster bij het Groene Kruis. 

Hun beide dochters zijn getrouwd en hebben opa en oma voorzien van 5 kleinkinderen tw. Ellen, Kim, Rosalie, Jeroen en Sander. Hobby’s van de heer en mevrouw Diepenheim – Stehouwer waren:In het begin gingen ze heel veel dansen, later werd mijn moeder een kunstenaar op de naaimachine, ze naaide al onze kleren zelf.
Een zomerhuisje in Hattemerbroek was ook iets waar veel tijd werd doorgebracht.Hier werd, en later bij allerlei andere clubjes, veel geklaverjast. De heer Diepenheim doet het nu nog regelmatig bij de brandweer.

Op de Camping kwamen ze ook in contact met het carnaval, vervolgens hebben ze ook jarenlang bij de Eileuvers diverse dingen gedaan . Nu zijn ze nog met een clubje “Wieze Griezen” af en toe aanwezig op feestavonden van de Eileuvers.Op latere leeftijd is op vakantie gaan naar Oostenrijk ook een grote hobby geweest. Huidige gezondheidstoestand van mevrouw is wat minder, zij heeft suikerziekte en enige jaren geleden een zwaar hartinfarct gehad. De heer Diepenheim heeft gewoon de normale ouderdoms verschijnselen. Ze kunnen zich nog redelijk redden samen. Als bijzonderheid is misschien te vermelden dat ze, na wat omzwervingen in Zwolle, weer op de Harm Smeengekade terecht gekomen zijn. Ze hebben ook nog op de Kervelweg in Westenholte en op de Menistenweg gewoond. 

Ten slotte, de heer en mevrouw Diepenheim – Stehouwer praten liever niet over de oorlog, allebei hebben ze daar wat nare herinneringen aan.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.