Vragen over kermisattributen op groenstrook in Berkum

Zwolle – Woensdag 14 oktober waren de raadsleden Martien Van Gurp (CDA) en René de Heer (VVD) aanwezig op het wijkplatform van Berkum. Eén van de punten die door de Berkummers op deze avond aan de orde werd gesteld was de steeds terugkerende verrommeling op het woonwagencentrum op de hoek Kranenburgweg-Rechterland, doordat het terrein gebruikt wordt als opslagplaats voor kermisattributen.

Het betreffende gebied kent de bestemming ‘groen’. Opslag van kermisattributen past niet binnen het vigerende bestemmingsplan, vinden de raadsleden. "Hoewel regelmatig door het college is aangegeven dat er gewerkt wordt aan een oplossing, is er tot op heden nog steeds geen verandering zichtbaar en wordt de ‘tijdelijke’ opslag van de kermistoestellen nog steeds gedoogd. Een situatie die al sinds 1984 voortduurt." Het baart verschillende inwoners van Berkum zorgen dat er nog steeds geen verandering in de onwenselijke situatie optreedt en de raadsleden kunnen zich deze zorgen goed voorstellen. Van Gurp en De Heer vragen van het college oplossingen om de situatie te beëindigen

 

Van Gurp en De Heer hebben n.a.v. onze bevindingen op het wijkplatform de volgende vragen:

1.      Welke afspraken zijn er ten aanzien van de mogelijkheden voor opslag en waarom is er gekozen voor een gedoogsituatie?

2.      Op welke wijze wordt toezicht gehouden op het voorkomen van verloedering van het betreffende stuk ‘groen’?

3.      Kan het college aangeven welke oplossingrichtingen voor deze gedoogsituatie zijn onderzocht sinds 1984 en waarom thans nog geen oplossing is gevonden

4.      Op welke termijn en op welke wijze zal de bestaande gedoogsituatie worden beëindigd.

Martien van Gurp                         

René de Heer

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Vragen over kermisattributen op groenstrook in Berkum”

  1. kermis?
    Nou, Als geboren en getogen Berkummer (incl. voorouders al 140 jaar) vind ik dit geneuzel van de bovenste plank.
    Volgens mij zijn dit gewoon hardwerkende mensen die wij in onze samenleving goed kunnen gebruiken.
    Overigens is deze locatie, al eeuwen, een plek van volksvermaak aangezien vlakbij het rechterland in het duistere verleden een galg heeft gestaan. De kermisattributen zijn dus, historisch gezien, op de goede plaats gesitueerd.

  2. Niet de fout van de kermismensen, maar wel van het college. Hup, meteen een oplossing bedenken! Of het bestemmingsplan wijzigen, of een alteratieve oplsag aandragen. Hier schiet neimand natuurlijk iets mee op, de omwonenden niet (die zijn bang dat het nog rommeliger wordt) en de kermismensen niet (mag het nu wel of mag het nu niet?)

  3. De Berkumers zouden zich meer zorgen moeten maken om die megawindmolens die hun horizon gaan vervuilen.
    Martien van Gurp CDA is voor het plaatsen van die mega windmolens in de Tolhuislanden.
    Hij zou de specialist voor het buitengebied van zwolle zijn, dus ik hoop dat hij die niet achter die horizon vervuilende en landschapverrommelings plannen van zijn eigen partij staat.

Reacties zijn gesloten.