Selectie FC Zwolle bezoekt Ronald McDonaldhuis

Zwolle – Bij thuiswedstrijden van FC Zwolle prijkt het logo van het Ronald McDonald Huis Zwolle op de voorkant van het shirt. Maar waarom en voor wie is er eigenlijk een Ronald McDonald Huis? De selectie van FC Zwolle kan je het antwoord na vandaag vast en zeker geven. Spelers en staf bezochten woensdagmiddag het Ronald McDonald Huis Zwolle.

"Neem alvast plaats in onze huiskamer en willen jullie een kopje koffie? Pak er uiteraard ook een lekker koekje bij!" Ook voor de selectie van FC Zwolle wordt door huismanager van het Ronald McDonald Huis Lianne Booijink het huiskamergevoel gecreëerd . Wanneer iedereen heeft plaats genomen begint Lianne enthousiast te vertellen over het huis, het verblijf van de gasten en de 68 onmisbare vrijwilligers. Alle vragen van de spelers worden ook met genoegen beantwoord.

Het Ronald McDonald Huis biedt een gastvrij verblijf aan ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in de Isala Klinieken verblijven. Hierdoor is het mogelijk om 24 uur per dag in de buurt van het zieke kind te verblijven. Het huis wordt 365 dagen per jaar gerund door een betrokken en enthousiaste groep vrijwilligers, onder de verantwoordelijkheid van een huismanager en een assistent. Zij proberen er voor te zorgen dat de familie van het zieke kind zich écht thuis voelt en niet het idee heeft te gast te zijn in een hotel.

De ouders van een te vroeg geboren kindje waren bereid hun verhaal te vertellen aan de selectie van FC Zwolle. Drie dagen lag hun zoon op de Intensive Care, maar het gaat steeds beter met het kleine mannetje en hij opent zijn oogjes zelfs al een beetje. "Het is echt fantastisch dat we in het Ronald McDonald Huis kunnen verblijven, het is nu al hectisch genoeg", aldus de moeder.

Een rondleiding door het huis mocht niet ontbreken. De huiskamer, de keuken en de slaapkamers werden allemaal bezocht. Een kleine herinnering aan dit bijzonder leerzame bezoek werd uitgereikt door Albert van der Haar. Een gesigneerd wedstrijdshirt werd met open armen ontvangen door Lianne: "Wauw, wat leuk zeg. Deze krijgt een mooi plekje in ons huis!" De selectie was erg onder de indruk van het bezoek en bezocht na afloop ook nog de kinderafdeling van de Isala Klinieken.

Als je meer wilt weten over het Ronald McDonald Huis in Zwolle, kun je vrijblijvend contact opnemen met Lianne Booijink via zwolle@ronaldmcdonaldhuis.nl of het telefoonnummer 038-4554670. Het huis heeft ook een eigen website: www.ronaldmcdonaldhuiszwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Goed dat er ook aan zulke mensen gedacht is.
    Maar wel erg dat ze de auto in de garage zetten bij het ziekenhuis (ook wel te ver lopen vanaf het stadion) ;D
    En er dan bij het vertrekken achterkomen dat ze geen geld bij zich hebben om het parkeergeld te betalen.
    Zou dat aan het lage salaris liggen of zitten er te kleine zakken in die traningspakken;D


    ⚠️ Meld

Reageer