Aanbod huurwoningen in Zwolle stijgt fors

Zwolle – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Zwolle is gestegen met 8,1 procent ten opzichte van vorig jaar. In september 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 527 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 488 euro. De stijging wordt veroorzaakt door een toename van het aanbod in de hogere prijsklasse (huurwoningen tot 800 euro).

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in september 2009 de gemiddelde huurprijs 465 euro. Een stijging van 23,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 963 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 944 euro. Een stijging van 2,1 procent. In september 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Zwolle met 21,7 procent toegenomen ten opzichte van september 2008.

Over Direct Wonen
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ik ben benieuwd in welke prijsklassen het aanbod is toegenomen. Want tussen een duur huurappartement in Stadshagen van 700 – 900 euro per maand, een middenklasse appartement in Zwolle-Zuid van 400 – 500 euro en een appartement in Holtenbroek van rond de 300 euro zit nogal wat verschil.


  ⚠️ Meld

 2. Helemaal met je eens Chris,ze moeten eens wat meer huurhuizen bouwen in de prijsklasse waar vraag voor is .Krijg je nog een middenklasser voor 400 euro???  ⚠️ Meld

 3. Yup Zwolle is en blijft duur voor een alleenstaande die >2325 bruto verdient. Dan zit je al snel aan een minimale huur bij swz van E595, zie zojuist dat het E512 is .. Maar dan heb je nog de particuliere sector. . .haha
  Bijvoorbeeld: Aagje dekenstraat 11 nu te huur voor slechts E725,- . Vorige huurder betaalde “slechts” E675,- Bedrag van de gezamenlijke stookkosten is verhoogd evenals de servicekosten. Terwijl de energiekosten lager uit zullen vallen dit jaar.  ⚠️ Meld

 4. @Wichert, ja dat kan nog steeds.
  Moet je wel 4 jaar puntjes sparen en een shitload aan urgenten voor je dulden.
  maar dan heb je eindelijk ook wat.


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind dat de huur ca 25% van je netto inkomen mag bedragen. Daarnaast nog eens ca 15% voor gas/licht/belastingen/verzekering.

  Maar goed, een huur 700 euro is al 50% van mijn netto salaris. Nu fijn in een flatje waardoor het 25% is.

  Conclusie: het is duur.


  ⚠️ Meld

 6. @Wichert, ik zat fout sorry.
  Als je nu nog een paar jaar eerlijk puntjes spaart is de huidige huur van 400 euri dan al opgelopen naar 650 euri.
  Dus nee: middenklassers van 400 euri zijn er voor een hoop mensen niet meer.
  Tip: vertrek uit dit verziekte land en ga naar Duitsland, daar koop je nog een vrijstaand huis met garage en een leuk stukje grond voor 150.000 euri.
  Leve de Nederlandse grondprijzen en ons gezegend belastingstelsel!


  ⚠️ Meld

 7. Geen verrassing toch?
  Als alle ‘goedkope’ woningen gesloopt worden en er duurdere woningen voor in de plaats komen en er dan ook nog de jaarlijkse huurverhoging bijkomt. Die 8,1 % valt me nog mee eerlijk gezegd, ik had een grotere stijging verwacht.

  Schrijnend wel weer dat de prijsstijging met name de minder draagkrachtigen treft.

  prijsklasse tot 800 euro – een stijging van 23,4 procent
  huurwoningen vanaf 800 euro – Een stijging van 2,1 procent.  ⚠️ Meld

 8. ik vind dat ze de rente op eigen huisbezit moeten afschaffen en de huren goedkoper maken .Als dat gebeurt kunnen ze de verdiende rente gebriuken voor de mensen met de lage inkomens een betere tegemoet koming in de kosten te geven


  ⚠️ Meld

 9. @pieters,
  Jij hebt zeker geen eigen huis, denk je dat iedereen die nu een eigen huis, die ook kan behouden zonder dat ze hun maandelijke rentaftrek krijgen.???


  ⚠️ Meld

 10. Zo is het Ingrid dat wordt een ramp.Zwolleeder als je naar Duitsland wilt moet je snel doen want het verschil wordt kleiner .Duitsland duurder en Nederland goedkoper,omdat ze de huizen niet meer kwijt raken


  ⚠️ Meld

 11. @ Pieters: alsof een koophuis niks kost…
  Als je de hypotheekrente-aftrek afschaft zijn er minder mensen die zich een koophuis kunnen veroorloven en zijn er nog meer huurhuizen nodig (waarvoor men soms weer huursubsidie krijgt…)

  @ Zwolleeder: net over de grens kosten de huizen inderdaad geen moer. Maar dichterbij kun je ook wel goedkopere huizen vinden dan in Zwolle (al is het niet zo goedkoop als in Duitsland): Kampen is al goedkoper en de polder nog weer goedkoper  ⚠️ Meld

 12. Tja Bobby OF je in Kampen wilt wonen is inderdaad een vraag, maar Wichert dat de woningen er wat goedkoper zijn dan in Zwolle is simpel op Funda na te kijken.
  Ik ken zelf wel mensen die enkel om die reden v Zwolle naar Kampen zijn verhuisd.


  ⚠️ Meld

 13. Ken ook mensen die ondanks de veel goedkopere huizen in de polder, terug zijn gegaan naar het geweldige Zwolle. Zou niet in Kampen, Hasselt, Zwartewaterland, Dalfsen of de polder willen wonen. En al hélemaal niet in Duitsland.


  ⚠️ Meld

 14. Tjonge nou, wat een (geestelijke, emotionele, culturele, sociale etc. etc.) armoede. Daarvoor in de plaats vaak sociale controle. Maar in Mokum bijvoorbeeld zijn de huizen weer duurder. Geweldige stad om te zijn….maar wat mij betreft niet om te wonen.

  Is er een duidelijk beeld hoeveel betaalbare huurwoningen er tekort zijn in Zwolle? Het aanbod stijgt dus, maar hier wordt getwijfeld aan de betaalbaarheid.


  ⚠️ Meld

Reageer