Het weer: buien

Zwolle – We hebben weer een dag met buien. Vooral in het westen kan er opnieuw een klap onweer voorkomen. Het wordt 10-11 graden. Morgen is het wat rustiger, maar zaterdag volgt er een nieuwe portie regen.

04-11-2009_weerfoto__vanaf_de_thorbeckegracht.jpg 
Gezicht vanaf de Thorbeckegracht

Vanochtend is het bewolkt en trekken er buien over het land. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is meest matig van kracht. Aan zee is de wind vrij krachtig, 5 Bft. Vanmiddag houden de buien aan. In de westelijke kustprovincies kan er, net als gisteren, een klap onweer bij de buien voorkomen. Het wordt 10-11 graden bij een naar west draaiende wind. Aan het einde van de middag nemen de buien in aantal af. Vanavond en vannacht klaart het op, maar de kustgebieden blijven gevoelig voor een bui. Het koelt af naar 5-7 graden. In de loop van de nacht wordt het nevelig en ontstaat er lage bewolking. De kans op mist is klein, want er blijft een zwakke tot matige zuidwestenwind waaien.

Morgen is er een afwisseling van wolken en zon. Op veel plekken wordt het een droge dag, maar in de kustprovincies is een enkel buitje zeker mogelijk. Bij een matige zuidwestenwind wordt het gemiddeld 11 graden. In de avond draait de wind naar het zuiden en trekt flink aan.

In de nacht naar zaterdag gaat het vanuit het westen regen. Zaterdagochtend is het volop herfst met regen en wind. In de middag trekt de ergste regenval naar Duitsland weg, maar het duurt waarschijnlijk tot de avond voordat het echt droog wordt. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden.

In de nacht naar zondag klaart het goed op en kan het afkoelen tot een graad of 3. Overdag is het meest droog met af en toe zon. Een enkel buitje is niet helemaal uitgesloten, vooral in het noordwesten. Met een oostenwind wordt koelere lucht aangevoerd, waardoor het kwik bij 8 graden blijft steken.

De komende week begint fris met in de nachten temperaturen rond of net boven het vriespunt. Gedurende de week loopt het kwik weer iets op. Het weerbeeld blijft vrij wisselvallig met elke dag kans op buien.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer