Overleden jongetje kwam uit Zwolle

Zwolle – Het 6-jarige jongetje dat vorige week aan de Mexicaanse griep overleed komt uit Zwolle.

Het jongetje ging naar het orthopedisch dagverblijf De Kameel in Zwolle. Dat is een dagverblijf voor verstandelijk en meervoudig gehandicapte kinderen. De kinderen van De Kameel vallen onder de risicogroep, daarom heeft het dagverblijf vanaf het begin, alle preventieve maatregelen van de GGD opgevolgd. Na de dood van het jongetje zijn de ouders in een brief nogmaals geïnformeerd over de te nemen maatregelen.

Bron : RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Geschokt toen ik dit vorige week te horen kreeg, iemand in je eigen straat.. Komt zo wel erg dichtbij..

  Mijn condoleance naar de ouders en nabestaanden


  ⚠️ Meld

 2. Zeer triest, het is toch duidelijk dat we iedereen moeten inenten (wie dat wil natuurlijk).
  Waarom die groep wel en die niet? De middelen zijn er inmiddels, Nederland heeft nog geld zat als ik alle reddingsoperaties bij de banken zie. Daar wordt ook niet moeilijk over gedaan, waarom over een paar spuiten wel. Een mensenleven is toch veel belangrijker?
  Kom op Klink, actie!


  ⚠️ Meld

 3. Danny er zijn maar 10 miljoen vaccinaties beschikbaar de andere bestelde 25 miljoen vaccinaties zijn pas in februari klaar, daarom is het dat de ene groep wel en de andere groep niet ingeent wordt.

  Als mij een vaccinatie aangeboden wordt zal ik m met beide handen aanpakken in ieder geval, dan zien we wel wat er gebeurd of er iets gebeurd, want dat zal natuurlijk per persoon weer verschillen.

  Veel sterkte voor familie, vrienden en kennisen van dit kereltje….


  ⚠️ Meld

 4. Als mij een vaccinatie aangeboden wordt zal ik m met beide handen aanpakken in ieder geval, dan zien we wel wat er gebeurd of er iets gebeurd, want dat zal natuurlijk per persoon weer verschillen.

  Ik zou hem doorgeven aan mijn zoontje van 4 Om en drama zoals hier boven staat te voorkomen


  ⚠️ Meld

 5. maar ik denk dat jou zoontje van 4 nog wel een oproep krijgt, maandag gaan ze er over beslissen, triest, want ik vind het te laat…. Ze hadden van te vorgen kunnen bedenken dat kinderen tot een jaar of 5 a 6 ook kwetsbaar voor zijn deze griep.


  ⚠️ Meld

 6. Wat betreft de mogelijke keerzijde v vaccineren:
  Vandaag is in het nieuws dat 3 baby’s onlangs zijn overleden na een vaccinatie op het consultatiebureau (overigens niet tegen de Mexicaanse griep). Of er een oorzakelijk verband is wordt nog onderzocht.  ⚠️ Meld

 7. carola, maar wat als we geen van onze kinderen ooit hadden laten inenten, tegen wat dan ook. Wat was er dan gebeurd. Het blijft oh zo moeilijk, en als je dan om je heen hoort dat er toch meer mensem overlijden, t.g.v. de mexicaanse griep. En dan ook nog mensen die niet tot de risico groep hoorden of behoorden.
  Mijn jongste behoort door zijn astma verleden tot de risico groep, en we hebben nu samen besloten dat hij zich toch laat inenten.

  Weet je loopt je hele leven risico, is het niet door ziekte dan is het wel ergens anders mee, en vooral als je voor een ander meit beslissen, bijv. je kind dan blijft het moeilijk.

  Mijn medeleven gaan op dit moment naar de ouders,overige familie en vrienden dit 6 jarige mannetje.


  ⚠️ Meld

 8. ik heb er geen verstand van, maar het schijnt dat inenten ook risico’s met zich meebrengt.

  Dat klopt, maar dat is met alle medicijnen zo, lees bijvoorbeeld de bijsluiter van paracetamol maar eens.
  In Australië is de bevolking al vanaf 20 september gevaccineerd.


  ⚠️ Meld

 9. De GGD in de regio IJssel-Vecht neemt nog geen extra maatregelen tegen de Mexicaanse griep.

  Vorige week overleed in Zwolle een 6-jarige jongen aan de gevolgen van de griep. Maar dat is volgens de GGD nog steeds een uitzondering. Wel waren er extra mensen paraat om nabestaanden van het slachtoffer voor te lichten. De GGD wacht op een signaal van het Ministerie van Volksgezondheid om bepaalde risicogroepen te kunnen vaccineren.  ⚠️ Meld

 10. Deze weel weer 6 doden die gerelateerd worden aan de griep zegt teletekst, maar in alle leeftijdsgroepen. 2 mensen waren zover bekend gezond. Eng hoor!!!


  ⚠️ Meld

 11. Vind ik ook wel interessant om te weten. Sta je nooit zo bij stil.

  De ‘gewone’ griep eist volgens het RIVM in Nederland jaarlijks tweehonderd à duizend mensenlevens.


  ⚠️ Meld

 12. @ Danny dat klopt maar ben ook benieuwd hoe de verdeling dan is (onder de leeftijdsgroepen) ik persoonlijk heb dan altijd het id dat dit voornamelijk onder de ouderen onder ons is. Maar deze uitspraak is niet gebaseerd op cijfers.


  ⚠️ Meld

 13. @ Ingrid: begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen vaccineren. In vroegere tijden, voordat de vaccinaties er waren, overleden er veel meer kinderen.


  ⚠️ Meld

Reageer