Aanhoudingen voor diefstal scooters

Zwolle – De politie heeft woensdag 21, donderdag 22, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober vier verdachten aangehouden op verdenking van diefstal. Vanaf maart 2009 werden er in de wijken Stadshagen en Westenholte diverse scooters gestolen. De scooters stonden veelal voor woningen, in tuinen of bij bedrijven. Met behulp van tips uit de buurt en verder onderzoek kwam de politie bij de vier verdachten uit. In oktober kreeg de wijkagent tips van buurtbewoners die wezen op de betrokkenheid van een 15-jarige jongen uit Zwolle. Na verder onderzoek konden agenten de jongen woensdag 21 oktober aanhouden.

Donderdag 22 oktober werd een tweede 15-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden. Het tweetal bekende de diefstal van acht scooters en een fiets en vier pogingen tot een diefstal in de periode vanaf maart 2009. Agenten hielden een week later nog twee verdachten van 17 jaar uit Zwolle aan voor betrokkenheid bij enkele diefstallen. De politie had voor de aanhoudingen al enkele gestolen scooters teruggevonden. Eén scooter stond nog bij de woning van één van de verdachten. Tijdens de verhoren bleek dat twee scooters uit elkaar zijn gehaald zodat de losse onderdelen verkocht konden worden. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit niet uit dat er tijdens het onderzoek nog meer aanhoudingen volgen. Mochten mensen naar aanleiding van dit bericht nog tips hebben over deze zaak, dan kunnen zij contact opnemen met het politieteam Zwolle-Noord via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Blijft me verbazen! Hoe krijgen KINDEREN dit voor elkaar?!?

  Zelf heb ik geen puberende kinderen, maar ik vraag me dit echt af. Misschien dat andere webloggers die wel kinderen in deze leeftijd hebben hier wat van kunnen zeggen?

  Wat gaat er mis als je kind van 15 op een dag op een scootertje komt aanrijden? En de dag erna weer een andere en die boel uit elkaar sloopt en gaat verkopen. 1: Hij mág nog niet eens op een scooter rijden. 2: Je vraagt je toch af waar dat ding vandaan komt?

  Dit “overkomt” je als ouders toch niet zomaar? Dan heb je toch zelf enorm verstek laten gaan?

  Zouden de ouders nu ook de schade voor de getroffenen moeten vergoeden? Zouden de ouders nu ook een opvoedcursus krijgen? Zouden de ouders vanaf nu ook regelmatig controle krijgen om te zien of ze hun kroost onder controle hebben?


  ⚠️ Meld

 2. Die gaan echt wel betalen die ouders! Mijn scooter is ook gejat, misschien door deze kinderen ik weet het niet. Maar als dat zo blijkt gaan die ouders mijn scooter echt wel vergoeden. Ik had hem dagelijks nodig voor mijn werk & heb geen geld om zomaar even een nieuwe scooter te kopen. Laat ik die kinderen ook maar niet in mn handen krijgen die dit gedaan hebben..>:(


  ⚠️ Meld

Reageer