Studenten verzorgen IT van scholen in Izmir

Zwolle – Zaterdag 7 november a.s. vertrekt een delegatie studenten en docenten van het Deltion College naar Izmir in Turkije. Doel van deze reis is om in een periode van drie weken 220 computers te plaatsen en systemen te onderhouden op twee ‘Technical Vocational High Schools’.

Volgens projectleider Arjan Andriessen is het omvangrijkste buitenlandproject ooit. Niet alleen vanwege het grote aantal computers en de omvang van het project in Izmir, maar ook vanwege het feit dat alle voorbereidingen en het hele transport door studenten is geregeld. Studenten ICT deden de technische voorbereiding op de computers en studenten van de opleiding Verkeer & Logistiek maakten alle 220 pc’s verzendklaar.

In december 2008 nam Deltion deel aan een handelsmissie naar Turkije. Tijdens deze missie werd contact gelegd met deze twee scholen. Onlangs brachten de twee directrices van beide scholen een bezoek aan het Deltion College, om de samenwerking formeel te starten. De komende vijf jaar zal Deltion met hen samenwerken. In maart 2010 zal er weer een delegatie naar Izmir afreizen om onderhoud te plegen.

Deltion hecht veel waarde aan internationale projecten voor haar studenten en docenten. In september jl. werd door het Nationaal Agentschap van Leonardo da Vinci aan het Deltion College het kwaliteitscertificaat Certificate for Mobility uitgereikt. Dit certificaat bevestigt dat Deltion uitblinkt in kwalitatief aanbod van internationale projecten en biedt een financiële stimulans om deze projecten verder te ontwikkelen. Meer informatie over het Deltion College staat op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer