Activiteiten Sinterklaas rondom jarige Sassenpoort

Zwolle – Naast de tentoonstelling, ´Sinterklaastraditie in de torenkamers` die van 4 november t/m 9 december in de 600 jaar oude Sassenpoort te zien is, organiseert Sinterklaasstad over de IJssel ook diverse andere activiteiten. Zwolle staat de komende weken geheel in het teken van Sinterklaas. OBS de Krullevaer verteld een mooi Sinterklaasverhaal, er is een chocolademelk concertmiddag en natuurlijk is er de intocht van de Goedheiligman.

sint-4-edit.jpg

In de Sassenpoort is de tentoonstelling ´Sinterklaastraditie in de torenkamers` Deze is geopend op woensdag t/m zondag van 11.00 -17.00 uur en op donderdag koopavond tot 21.00 uur. De entree is € 2.00 p.p. voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 1.50 p.p. In het Sinterklaasmuseum Zwolle is van 4 november t/m 9 december een bijzondere tentoonstelling, getiteld ´Sinterklaas in Beeld`. Honderden beelden en afbeeldingen van de Goedheiligman kunnen in het museum bewonderd worden. Deze tentoonstelling is geopend tijdens winkeltijden. Gelijktijdig toont wijkcentrum de Enk een expositie met de naam ´Sinterklaas op doek`. Deze is iedere werkdag geopend van 8.30 – 24.00 uur en op 8 en 21 november van 14.00 – 17.00 uur.

Naast exposities en tentoonstellingen zijn er ook andere activiteiten. Kinderen kunnen op 22 november in de Sassenpoort en op 29 november in De Proosdij (als onderdeel van de chocoladeconcertmiddag) naar een Sinterklaasverhaal komen luisteren. Het verhaal is geschreven door Stan Fritschy en wordt verteld door de vertelkinderen van OBS de Krullevaer. Het verhaal heet ´Het Sinterklaaskado voor Amerigo`. Een verassend en mooi nieuw Sinterklaasverhaal voor en door kinderen verteld. Koud Kunstje organiseert speciale knutselmiddagen rondom Sinterklaas. Deze zijn op woensdag 18, woensdag 25 november en woensdag 2 december van 16.00 – 18.00 uur voor kinderen vanaf 5 jaar. Opgeven kan via info@koudkunstje.nl. De kosten bedragen €10,-.

Sinterklaasintocht

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas in Zwolle met de stoomboot aan. Echter is er nu al een echte Sinterklaas puzzel (roe)te. Houd dus goed de Swollenaer in de gaten of vraag eens aan de mensen van de Fietsjoe Fietstaxi´s. Zij weten er misschien meer van. Voor actuele informatie verwijzen we u naar de website www.sinterklaasmuseumzwolle.nl

Wedstrijd

Voor kinderen tot 12 jaar is er door Intertoys Zwolle/Kampen/Wezep en Meinesz & Bennesz Kado en houten speelgoed te Zwolle een kleurplaatwedstrijd met mooie prijzen in het leven geroepen. Ook is er een Lego-telwedstrijd voor kinderen tot 15 jaar: Uit hoeveel legosteentjes bestaat de Lego-Sinterklaas die op de tentoonstelling in de Sassenpoort te bewonderen is? Ook bij deze wedstrijd zijn er prachtige prijzen te winnen dus waag gerust een gokje.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer