Frion en Landstede bundelen krachten

Zwolle – Onderwijsorganisatie Landstede en zorginstelling Frion gaan in de nabije toekomst samenwerken. Op 6 november tekenen beide instellingen een samenwerkingscontract waarna ze intensief gebruik gaan maken van elkaars producten, diensten en expertise.

Landstede is voor Frion, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, een voorkeurspartner als het gaat om de inzet van studenten en uitwisseling van expertise. Frion is voor Landstedestudenten een interessant bedrijf voor het opdoen van ervaring in de vorm van bijvoorbeeld stages. Dat gaat dan vooral om de landschappen Sport & Bewegen, Gezond & Wel en Vrij & Gastvrij. Frion en Landstede begeleiden, de student leert in de praktijk en kennis wordt gedeeld. Daarnaast  kan Landstede cliënten van Frion leerwerkplaatsen bieden in bijvoorbeeld Doepark Nooterhof of de Wijkboerderij Stadshagen in Zwolle. Ook hier vullen de doelstellingen van de beide organisaties elkaar aan. Buitenschools leren 

Landstede is de afgelopen jaren soortgelijke partnerschappen aangegaan met andere grote organisaties. Deze bieden een inspirerende leeromgeving voor haar voortgezet onderwijs leerlingen en mbo-studenten. Dit past bij de trend dat het beroepsgericht opleiden in het voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs steeds meer in de praktijk zelf plaatsvindt, in plaats van binnen de schoolmuren. Niet alleen de studenten maar ook de docenten zijn steeds vaker bij die externe partners te vinden om ter plekke het buitenschools leren te begeleiden en soms zelfs hun lessen bij de externe partners te verzorgen. Bij onder andere Telstar Sports & Fashion, de Veluwse Bron (Welness), FC Zwolle en Equipe (nieuwe restaurant in het FC Zwolle stadion) heeft Landstede eigen opleidingsruimtes.

Voor Frion sluit dit prima aan op hun doelstelling om in de praktijk leermogelijkheden voor de cliënten te zoeken en ze zo een stapje verder te helpen op de maatschappelijke ladder. 

Frion & Landstede

Frion is een zorgaanbieder die professionele hulp biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. ‘Professioneel in ondersteuning’ met maar een doel; de kwaliteit van het bestaan van onze cliënten te verbeteren. Landstede is een ondernemende organisatie, die gaat voor waarden-vol leren, leven en werken. Landstede biedt diensten aan op het gebied van beroepsopleidingen, voortgezet onderwijs en opleidingen voor volwassen en ook op het gebied van welzijn, kinderopvang en kringloop.

Zie ook www.frionzorg.nl en www.landstede.nl

Artikel delen:

Reageer